Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

30-11-2015 Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

ΓΔ intraday 30min.
Αρκετά ενθαρρυντικό το παραπάνω γράφημα, με το ΓΔ να επιχειρεί την έξοδο από τον τριγωνικό σχηματισμό που είχε σχηματίσει τις τελευταίες συνεδριάσεις.

H περιοχή των 640 μονάδων, δείχνει αρκετά ανθεκτική και τις επόμενες μέρες με αφορμή την απουσία των τραπεζικών τίτλων από το χρηματιστηριακό ταμπλό, ίσως επιχειρηθεί κάποια κίνηση εκτόνωσης των πιέσεων των τελευταίων ημερών.

Η περιοχή του 640 με τους αλλεπάλληλους πυθμένες που έχει κάνει ο ΓΔ στο σημείο αυτό, αποτελεί πλέον και το μεγάλο στοίχημα έως το τέλος του έτους, καθώς μια πιθανή της διάσπαση θα σηματοδοτούσε την αρχή αρκετών τεχνικών προβλημάτων για το μέλλον του χρηματιστηρίου.

Πιστεύω ότι όλες αυτές οι απορίες, θα λυθούν με την είσοδο των νέων μετοχών των τραπεζών, οι οποίες θα καθορίσουν και την επόμενη μεγάλη κίνηση του ΓΔ.

Για την ώρα θα ελπίζουμε στην αποφυγή κάποιου "ατυχήματος" στην ευρύτερη περιοχή της Τουρκίας.

Για τους long : α)  675  β) 690  γ)  710  με στοπ στο 640

Για τους short : α) 640  β) 615  γ)  565  με stop στο 675.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

24-11-2015 Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

ΓΔ ημερήσιο 30min.
Διαγραμματικά παρατηρώντας το παραπάνω γράφημα, είναι εμφανέστατος ο σχηματισμός του διπλού πυθμένα, με την βασική προϋπόθεση ότι τις επόμενες μέρες δεν θα κάνουμε κλεισίματα κάτω από τις 640 μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση που δεν τηρηθεί το παραπάνω όριο ο σχηματισμός ακυρώνεται.

Στην περίπτωση τώρα που είμαστε στην διαδικασία διπλού πυθμένα, ο πρώτος και άμεσος στόχος μας είναι η κορυφή των 675 μονάδων, με την περίπτωση της διάσπασης της, να μας δίνει τον στόχο του σχηματισμού κοντά στο όριο των 710 μονάδων.

Το τέλος της ταλαιπωρίας των τραπεζικών τίτλων, θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της εν λόγω θεωρίας, καθώς θα αποσυμφορηθούν οι  δείκτες από τις παραπάνω πιέσεις που δέχτηκαν, με αφορμή τις επικείμενες αυξήσεις των τραπεζών.

Υπομονή λοιπόν και στην περίπτωση που δεν γίνει κάποιο "ατύχημα" στην ευρύτερη περιοχή της Τουρκίας, ίσως να βρισκόμαστε στην απαρχή ενός year-end rally.

ΕΤΕ:  Το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε χθες το Ενημερωτικό Δελτίο της ΑΜΚ της τράπεζας. Τη Δευτέρα (30/11) θα γίνει η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας λόγω Reverse Split 1 προς 15, ενώ στις 3/12 θα γίνει η έναρξη διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών της τράπεζας μετά το Reverse Split. Τέλος, στις 14/12 θα γίνει η έναρξη
διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών (11/12 πίστωση των νέων μετοχών).

Για τους long : α)  675  β) 690  γ)  710  με στοπ στο 640

Για τους short : α) 640  β) 615  γ)  565  με stop στο 675.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Περάστε κόσμε... Εδώ έχουμε τις καλές τράπεζες.... Τζάμπα πουλάμε σήμερα... Λαϊκή αγορά, Νοέμβριος 2015.

Με μια καταπληκτική τρίπλα προς τους ξένους επενδυτές, τελείωσε η διαδικασία των βιβλίων προσφορών των τραπεζών, πιάνοντας στην ουσία τους ξένους στον ύπνο, καθιστώντας τους πλέον ανήμπορους να αντιδράσουν και θέτοντας όλο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα σε κίνδυνο.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση και απαίτησή του συνόλου των ξένων επενδυτών, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Μάριο Ντράγκι, ανακοίνωσαν ότι προχωρούν στην άμεση μαζική παραγγελία μηχανημάτων κοπής φραγκοδίφραγκων, για να προλάβουν να έχουν την απαιτούμενη ποσότητα έτσι ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις υποτιθέμενες αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών.

Οι εταιρίες που ανέλαβαν το δύσκολο έργο για την κατασκευή αυτών των μηχανημάτων, επιστράτευσαν όλα τα διαθέσιμα επιστημονικά μυαλά του πλανήτη, παρακάμπτοντας όλα τα μπίζνες πλαν που είχαν σχεδιάσει και δίνοντας την απόλυτη προτεραιότητα σε αυτό το έως και ακατόρθωτο  εγχείρημα.

Μιλώντας στο ΣΝΝ χτες ο επικεφαλής της ομάδας των μηχανικών, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, καταρχήν θα πρέπει να αυξηθεί η παγκόσμια παραγωγή των μεταλλευμάτων που φτιάχνονται τα φραγκοδίφραγκα και στην συνέχεια θα πρέπει να κατασκευαστούν ειδικά φορτηγά μεταφοράς για να μεταφέρουν στην Ελλάδα τα δισεκατομμύρια αυτών των φραγκοδίφραγκων.

Όλα αυτά θα έχουν σαν αποτέλεσμα να εκτιναχθεί η ανάπτυξη σε ολόκληρη την ευρωζώνη, δημιουργώντας τεράστιες ανάγκες για θέσεις εργασίας, απορροφώντας τους χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά στην Ευρώπη, λύνοντας στην ουσία και το πρόβλημα του μεταναστευτικού.

Μετά από όλα τα παραπάνω ο " πρώτη φορά αριστερά Αλέξης ", ανακηρύσσεται  η προσωπικότητα της χρονιάς για το 2015 και παγκόσμιος ευεργέτης, με το Βατικανό να σκέφτεται άμεσα την αγιοποίηση του και προώθηση του στο ύψιστο αξίωμα του Πάπα Αλέξιου του πρώτου.....

Έτσι εξηγούνται όλα λοιπόν......


Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

18-1-2015 Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

Η πρώτη γραμμή άμυνας στην περιοχή του 640 έδειξε ότι θα κρατήσει προς το παρόν. παρά το μεγάλο σφυροκόπημα που εξακολουθούν να δέχονται οι τραπεζικοί τίτλοι.

Η πιθανή δημιουργία διπλού πυθμένα στις 640 μονάδες, είναι πλέον εφικτή, δημιουργώντας συγχρόνως τις ελπίδες για το ξεκίνημα μιας μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης και την υποψία για την αρχή ενός end year rally.
ΓΔ ημερήσιο

Σε πρώτη φάση ο στόχος της κίνησης αυτής θα είναι η περιοχή του 730  και σε δεύτερη φάση, προς το τέλος του χρόνου, μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τις 800 μονάδες.

Οι ταλαντωτές πλέον ετοιμάζονται να δώσουν και επίσημα αγοραστικό σήμα και μάλιστα από αρκετά υπερπουλημένες τιμές. Το ενδεχόμενο να δούμε και τρίτη ανοδική σερί συνεδρίαση, με πιθανή εκτόνωση των τραπεζικών μετοχών, έχει μεγάλες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί κατά την αυριανή ή μεθαυριανή συνεδρίαση.

Έως τότε, υπομονή....

Όλα τα παραπάνω μετρήματα ακυρώνονται, εφόσον ο προσωρινός διπλός πυθμένας στο 640, σπάσει καθοδικά.

Για τους long : α)  690  β) 705  γ)  730  με στοπάκι στο 640

Για τους short : α) 640  β) 615  γ)  565  με stop στο 690


Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Παραδώστε τα όλα μωρέ.... Δεν πειράζει.... Η αριστερά να 'ναι καλά!!!!

Πρέπει αυτή την φορά ο χρόνος που κράτησε η διαπραγμάτευση να ήταν και πάνω από 17 ώρες. Μην σου πω ότι πλησίαζε και τις 18 ώρες.

Μην σου πω ότι δεν έβαλαν και μπουκιά στο στόμα τους όλο αυτό το διάστημα, για καφέ δεν είμαι σίγουρος....

Όμως το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο.

Τα "αριστερά παιδιά"  κατάφεραν με μια κίνηση ρουά ματ, να κατεβάσουν τα όρια για τους πλειστηριασμούς των πρώτων κατοικιών σε μεγέθη που ακόμη και οι δανειστές τρόμαξαν..

Στο ύψος του μικτού βασικού μισθού. Προσέξτε στον μικτό βασικό μισθό των 581 ολόκληρων ευρώ, δηλαδή στα καθαρά πρέπει να είναι και 480 με 490... Και στην οικογένεια με δύο παιδιά κατάφεραν και το κατέβασαν στα 20.000 ευρώ.

Άντε τώρα Αλέξη, να έχεις 2 παιδιά με όλα τους τα έξοδα, να πρέπει να πληρώνεις για την μόρφωσή τους, γιατί ψήφισες περικοπές στην παιδεία,  να έχεις ένα στεγαστικό με μια δόση των 500 ευρώ, να έχεις τον ΕΝΦΙΑ  που θα καταργούσες, να έχεις μηδέν ( 0 ) αφορολόγητο που θα το ανέβαζες στις 12.000, να παίρνει ο καθένας από τους γονείς άντε και 850 ευρώ καθαρά, σε μικτά δηλαδή πάνω από το χιλιάρικο,  που σημαίνει ότι δεν τους πιάνει η παραπάνω ρύθμιση και άντε μετά ζήσε σε αυτήν την χώρα που την καταντήσατε ένα απέραντο μπουρδέλο και εσύ και οι όμοιοί σου οι προηγούμενοι.

Αλλά ρε συ Αλέξη ξέχασα ότι εσύ  και όλη σου η παρέα, δεν φορολογείστε για όλα που παίρνετε, αλλά για ένα μέρος αυτών και τα υπόλοιπα είναι στην υγεία των κορόιδων. Που να καταλάβεις λοιπόν τι γίνεται στα σπίτια του απλού κοσμάκη....

Που να καταλάβεις τι σημαίνει να σου έχουν τελειώσει τα λεφτά στις 20 του μήνα και να μην ξέρεις πως να περάσεις τις υπόλοιπες 10 μέρες...

Πώς να καταλάβεις τους ανθρώπους που δουλεύουν και στο τέλος του μήνα το αφεντικό τους λέει ότι κάνει να παίρνεις, μαζί με το μηνιάτικο του επόμενου μήνα, γιατί πρέπει και αυτός να πληρώσει την αύξηση της προκαταβολής φόρου που εσύ, όχι μόνο δεν μείωσες αλλά την διπλασίασες κιόλας...

Πρέπει επιτέλους να καταλάβεις ότι δεν υπάρχουν μόνο δημόσιοι υπάλληλοι σε αυτήν την χώρα...

Είναι πολλά τελικά Αλέξη αυτά που δεν μπορείς ή δεν θες να καταλάβεις.

Το μόνο σίγουρο Αλέξη και που το έχει καταλάβει όλος ο κόσμος είναι, ότι είσαι η αποτυχία της αριστεράς και η μεγάλη της καταστροφή.

Αυτό να είσαι σίγουρος ότι το έχουν κατανοήσει και οι πέτρες πλέον και σύντομα θα ανταμειφθείς για το καλό που έχεις προσφέρει στην χώρα μας...

Γιατί τρομοκράτες δεν είναι μόνο αυτοί που χτυπούν με τα όπλα τους αθώους, αλλά και αυτοί που με τις υπογραφές τους δίνουν την εξουσία και το δικαίωμα σε τρίτους να βάζουν χέρι στην περιουσία του απλού λαού...

Έτσι συμβαίνει πάντα όταν περνάς στην απέναντι όχθη...

Υ.Γ :

Για τον φίλο μου τον Τάσο και για την συζήτηση που είχαμε χτες, προχτές...
















  

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

16-11-2015 Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

Στην δίνη των κακών νέων από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης κινήθηκε και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με την πλειοψηφία των μετοχών να κλείνουν με μεγάλες απώλειες και την επενδυτική ψυχολογία για άλλη μια φορά να βρίσκεται υπό το μηδέν.

Οι τραπεζικές μετοχές εξακολουθούν να χορεύουν τον χορό του Ζαλόγγου, με κάποιες μικρές ατομικές εξαιρέσεις, που στην ουσία, πρόκειται για ενδιάμεσες ανάπαυλες στην γενική πτωτική τάση.

Τα μαύρα κεριά, κυριαρχούν στο ημερήσιο γράφημα των τελευταίων εβδομάδων, χωρίς να έχουμε δει ακόμη σημάδια δημιουργίας πυθμένα, με το μόνο ενθαρρυντικό σήμα να έρχεται από την πλευρά των ταλαντωτών, με την είσοδό τους στις υπερπουλημένες ζώνες.
ΓΔ ημερήσιο.
Οι αγοραστικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε κάποιες μη τραπεζικές μετοχές, σίγουρα θα δώσουν μεσοπρόθεσμα καλές αποδόσεις.

Από την περιοχή του 640 θα επιχειρηθεί να στηθεί η πρώτη γραμμή άμυνας, με δεύτερο σημείο το 615.

Η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και η επίτευξη της συμφωνίας,  θα δώσουν την αφορμή για τον επόμενο ανοδικό κύκλο, ο οποίος σε αυτή την φάση πρέπει να μας οδηγήσει περίπου στον ΚΜΟ200 ημερών.

 Για τους long : a) 690  β) 730   με stop  το 640.

Για τους short : α) 640   β)  615  με stop σε κλείσιμο πάνω από το 690.

  

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

13-11-2015 Σχόλιο για DAX.

Μετά την συσσώρευση που έκανε ο DAX στην περιοχή γύρω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών  ( ΚΜΟ200 ) και έχοντας ακουμπήσει τις 11.000 μονάδες αλλεπάλληλες φορές από την αρχή του μήνα, με το χτεσινό του κλείσιμο έδειξε την αδυναμία του να υπερβεί το συγκεκριμένο όριο.
DAX intraday 30min.
Όπως βλέπουμε και στο παραπάνω διάγραμμα, η πτωτική διάσπαση της γραμμής λαιμού του παραπάνω σχηματισμού, δηλαδή σε κλείσιμο κάτω από το 10750, μας δίνει αυτόματα μια τιμή στόχο κοντά στα 10.500, σημείο στο οποίο κλείνει και το ανοιχτό κενό που είχε αφήσει ο γερμανικός δείκτης.
DAX ημερήσιο
Η προσπάθεια ανοδικής διάσπασης του ΚΜΟ200 δεν είχε επιτυχία και αυτό μας δείχνει ότι στην παρούσα φάση χρειάζονται καλύτερα νέα για να επιτευχθεί αυτό. Οι ταλαντωτές ορμής από μέρα σε μέρα θα αρχίσουν να ξεφουσκώνουν μετά την πολυήμερη παραμονή τους σε υπεραγορασμένες ζώνες.

Οι επόμενες μέρες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες...







Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

12-11-2015. Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες και με τα μέχρι τώρα τεχνικά δεδομένα που έχουμε, ενδέχεται η μάχη για την ανοδική διάσπαση της πτωτικής γραμμής τάσης, να ξεκινήσει από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, αφού όμως προηγηθεί μια φάση συγκέντρωσης δυνάμεων.
ΓΔ intraday 30min
Όπως βλέπουμε και στο παραπάνω διάγραμμα o ΓΔ ακολουθεί πιστά την πτωτική γραμμή τάσης από την αρχή του μήνα, έχοντας κάνει στο μεσοδιάστημα και μερικές αποτυχημένες προσπάθειες ανοδικής διάσπασης. 
ΓΔ ημερήσιο
Κοιτάζοντας λίγο και το ημερήσιο διάγραμμα, παρατηρούμε ότι ο ΓΔ γύρισε και έκανε κλείσιμο στην πάνω γραμμή του μεγάλου πτωτικού καναλιού που μας οδήγησε στα πρόσφατα χαμηλά του Αυγούστου.  

Στην περίπτωση που δεν έχουμε κάποια σοβαρή ανωμαλία στην διαδικασία των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών, ένα θετικό σενάριο θα ήταν, το τέλος της πτωτικής κίνησης να είναι στα επίπεδα του 650 με μια μικρή απόκλιση, λόγω μιας πιθανής ψευτοδιάσπασης. 

Οι ταλαντωτές ορμής στον ΓΔ με το σημερινό κλείσιμο, κάνουν την είσοδο τους στην υπερπουλημένη ζώνη, με αυτό να συνεπάγεται τις περισσότερες φορές την αρχή της πρώτης φάσης με την δημιουργία της ζώνης συσσώρευσης και του τοπικού πυθμένα και στην συνέχεια την ανοδική εκτόνωση και την αρχή της νέας ανοδικής κίνησης.

Κακό νέο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η διάσπασης του 640, αλλά αυτό θα το εξετάσουμε στην ώρα του.

Για τους long : a) 690  β) 730   με stop  το 640.

Για τους short : α)640   β)  614  με stop σε κλείσιμο πάνω από το 690.




Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

11-11-2015 Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

Μετά το σφυροκόπημα των τελευταίων ημερών στους τραπεζικούς τίτλους και ειδικότερα μετά το δεύτερο μισό της χτεσινής συνεδρίασης, είδαμε τις πιέσεις στους συγκεκριμένους τίτλους να μετριάζονται.
Τράπεζες ημερήσιο
Κάτι ανάλογο παρατηρείται και σήμερα, καθώς στο πρώτο μισό της σημερινής συνεδρίασης, τα τραπεζόχαρτα υπερασπίστηκαν στην ουσία τα χτεσινά χαμηλά τους και στο δεύτερο μισό κάνουν προσπάθεια να περάσουν και σε θετικό έδαφος.

Όπως βλέπουμε και στο παραπάνω διάγραμμα, ο δείκτης των τραπεζών τείνει να ολοκληρώσει τις επόμενες μέρες έναν τεράστιο τριγωνικό σχηματισμό, η έξοδος του οποίου θα δώσει την νέα μεγάλη κίνηση των τραπεζών.

Προς το παρόν, ο απόλυτος στόχος για τον δείκτη των τραπεζών είναι η περιοχή του 155-160, την οποία και ελπίζω να μην την διασπάσουμε πτωτικά.

Στους υπόλοιπους τίτλους, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, με τους βραχυπρόθεσμους ταλαντωτές ορμής σε πολλούς από αυτούς, να έχουν εισέλθει ήδη σε υπερπουλημένες περιοχές.

Για τους long : a) 690  β) 730   με stop  το 640.

Για τους short : α) 660   β)  640  γ) 614   με stop σε κλείσιμο πάνω από το 690.




Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Αλέξη, ευτυχώς που θα σώσεις, των πολιτών.... τις τράπεζες...

Κατηγορηματικός ήταν σε δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, μετά το τέλος του eurogroup, δηλώνοντας ευθαρσώς πλέον ότι για να προχωρήσει η διαδικασία τόσο της εκταμίευσης της υποδόσης των 2 δις όσο και η εκταμίευση των 10 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πρέπει οι δύο πλευρές  να έρθουν σε συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια.

Πρέπει δηλαδή, ο Αλέξης και η παρέα του να συμφωνήσουν το ύψος, από το οποίο και μετά θα μπορούν οι τράπεζες να βάζουν χέρι στην ακίνητη περιουσία του κοσμάκη και ειδικότερα στην περίπτωση της πρώτης κατοικίας.

Οι ξένοι θέλουν να κατεβάσουν τον πήχη αρκετά, αλλά για άλλη μια φορά η διαπραγματευτική ομάδα του Αλέξη δίνει σκληρή μάχη για να κρατήσει τα προσχήματα..

Μια μάχη που αυτή την φορά ίσως ξεπεράσει και τις 17 ολόκληρες ώρες της προηγούμενης συμφωνίας.

Μια μάχη που έχει χαθεί πριν ακόμη ξεκινήσει και που για μια ακόμη φορά η επιβίωση των τραπεζών, κρίνεται σημαντικότερη από την επιβίωση του ελληνικού λαού.

Το τραγικό πλέον της υπόθεσης είναι ότι κάθε φορά που οι ξένοι κατεβάζουν τα όρια, όλο και περισσότερος κόσμος κινδυνεύει να χάσει , όχι το ένα από τα πολλά του σπίτια, αλλά το ένα και το μοναδικό του.

Σε τέτοια κατάντια έχει φτάσει πλέον αυτή η δήθεν αριστερή κυβέρνηση που μετά από ένα κουκλοθέατρο του καραγκιόζη, θα υπογράψει άλλη μια σωτήρια συμφωνία για τούτον τον τόπο.

Είναι  σίγουρο πλέον, με αυτά που έχουμε δει τους τελευταίους μήνες,  ότι η νέα συμφωνία του
Αλέξη, θα ανεβάσει το ποσοστό των οικογενειών που κινδυνεύουν να χάσουν το ένα και μοναδικό σπίτι τους, από το 25% στο 40%.

Και αυτό θα είναι άλλο ένα κατόρθωμα του μεγάλου ευεργέτη της αριστεράς, το οποίο θα προστεθεί στην μεγάλη λίστα των κατορθωμάτων που θα μείνουν στην ιστορία της χώρας και που στο μέλλον, γιατί όχι,  μπορεί να γιορτάζονται αντί των εθνικών μας εορτών.

Αλέξη μην τυραννάς άλλο τον κόσμο. Θέσπισε ένα νόμο, με τον οποίο να μεταβιβάζεται αυτόματα όλη η ακίνητη περιουσία του φτωχού κοσμάκη, είτε στις τράπεζες, είτε στο δημοκρατικό κράτος που φτιάχνεις, χωρίς να πρέπει ο κόσμος να περνάει όλη αυτήν την εξευτελιστική διαδικασία που σίγουρα θα οδηγήσει ξανά σε νέο κύμα αυτοκτονιών, όπως είχε γίνει το 2012 - 2013.

Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να το πετύχεις με μεγάλη ευκολία, καθώς σου έχει δοθεί απλόχερα το χάρισμα του λαοπλάνου ηγέτη.

Αλέξη, σώσε τον κόσμο από την μιζέρια του...

Πάρε μας τα πάντα και δώσε τα στους φίλους σου τους τραπεζίτες και στους φίλους σου τους ξένους.

Έτσι και αλλιώς, έχεις πλέον περάσει στην απέναντι όχθη....


Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Άρχοντα καλό ταξίδι, η Ελλάδα έπαθε τελικά την κλασική περίπτωση βλάβης…

Μας μεγάλωσε με το μαύρο του χιούμορ ( για την γενιά του '70 – '80 αναφέρομαι ) και μας καθήλωνε όλους μπροστά στην τηλεόραση, κάθε φορά που προβάλλονταν κάποια ταινία του. 

Ένας γνήσιος άνθρωπος και ένα αυθεντικό ταλέντο του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που ξεχώριζε πάντα για την σεμνότητά του, αλλά και για τον ιδιαίτερο τρόπο που ερμήνευε τους ρόλους του, τόσο στον  κινηματογράφο όσο και στην ελληνική επιθεώρηση.

Δεν χρειάζεται να αναφέρω πολλά πράγματα και τι κενό μας αφήνει η απώλεια του. ‘Άλλωστε τις τελευταίες μέρες  έχουν γραφτεί τόσα πολλά, κυρίως από ανθρώπους που είναι γνώστες του χώρου που υπηρέτησε ο Κώστας Τσάκωνας,  που ότι και να γράψω ή αναφέρω,  σίγουρα θα έχει ειπωθεί ξανά.  

Αυτό που όμως θα ήθελα να δει ο κόσμος είναι ένα  βίντεο, το οποίο σίγουρα θα μας αγγίξει και στο οποίο αναφέρει με απλά λόγια την κατάντια της Ελλάδας και του ελληνικού κοινοβουλίου, με την απλή γλώσσα ενός πανέξυπνου ανθρώπου.

Αφιερωμένο σε όλους τους δωσίλογους αυτής της χώρας

https://www.youtube.com/watch?v=SY8m6OJbn5k


Κώστα σε ευχαριστούμε για όλα... 

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

6-11-2015 Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

Με τους τραπεζικούς τίτλους να δέχονται καταιγισμό πωλήσεων, καθώς πλησιάζει  η ώρα των reverse splits, έκλεισε η χτεσινή συνεδρίαση, βρίσκοντας την πλειοψηφία των μετοχών να κλείνουν με όχι μεγάλες απώλειες και τον τζίρο να κυμαίνεται στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών.
ΓΔ ημερήσιο
Όπως φαίνεται και στο παραπάνω διάγραμμα, οι ταλαντωτές ορμής έχουν δώσει ενδείξεις αντιστροφής εδώ και μερικές ημέρες και με αφορμή τα νέα από το μέτωπο των τραπεζών, αποτυπώθηκαν στο ταμπλό του χρηματιστηρίου.

Σε  πρώτη φάση και εφόσον χάθηκε η στήριξη των 692 μονάδων που είχα αναφέρει τις προηγούμενες μέρες, ο ΓΔ θα ψάξει το επόμενο του σκαλοπάτι στην περιοχή του 670-672, με την μετέπειτα στήριξη να οριοθετείται στην περιοχή του 640.

Θεωρώ ότι, μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα κοπάσουν οι πιέσεις στους τραπεζικούς τίτλους και θα δοθούν ξανά ευκαιρίες σε μη τραπεζικά χαρτιά να αγοραστούν σε λογικά επίπεδα.

Για τους long : a) 735-740  β) 770   με stop  το 692 στην πιθανή σημερινή αναπήδηση.

Για τους short : α) 670   β)  640  με stop σε κλείσιμο πάνω από το 692.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

4-11-2015 Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

Η μεγάλη μεταβλητότητα ήταν και σήμερα το κυρίαρχο στοιχείο της ελληνικής αγοράς, με τους τραπεζικούς τίτλους να είναι χωρισμένοι σε 2 κατηγορίες, την ΕΤΕ με την ΠΕΙΡ να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις και την ΕΥΡΩΒ με την ΑΛΦΑ να φτάνουν ακόμη και σε διψήφιο ποσοστό ανόδου.
ΓΔ intraday 30min
Ο ΓΔ κατάφερε να εισέλθει ξανά εντός των ορίων του ανοδικού καναλιού, στοχεύοντας  με αισιοδοξία τα προηγούμενα υψηλά, όπως φαίνεται και στο παραπάνω διάγραμμα.

Αδιαμφισβήτητα οι τραπεζικές εξελίξεις θα είναι αυτές που θα διαμορφώσουν το επόμενο βήμα στην Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς όπως ανέφερε η Moody's, η ικανότητα των ελληνικών τραπεζών να συγκεντρώσουν τα κεφάλαια ύψους 14,4 δις ευρώ  των stress tests μέχρι το τέλος του έτους, είναι credit negative, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών της χώρας, αξιολογώντας τις τέσσερις συστημικές τράπεζες με Caa3 και αρνητικές προοπτικές.

 Μεταξύ 14-20 Νοεμβρίου αναμένεται να καθοριστούν οι Γ.Σ των τραπεζών για να εγκρίνουν τις αυξήσεις κεφαλαίου αλλά και τα χρονοδιαγράμματα αυτών.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Pierre Moscovici δήλωσε ότι πρώτα πρέπει να υιοθετηθούν τα προαπαιτούμενα και ύστερα το Eurogroup να αποφασίσει την εκταμίευση χρημάτων, ενώ μετά το δεύτερο πακέτο και την πρώτη αξιολόγηση θα ακολουθήσει το θέμα του χρέους.

Ελληνικές Τράπεζες: Η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για επιμέρους ειδικά θέματα της ανακεφαλαιοποίησης, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αναφέρει ότι οι μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos) αποφέρουν τόκο με ετήσιο επιτόκιο 8% από και συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας έκδοσης των ομολογιών μέχρι και την 7η ετήσια επέτειο μετά την Ημερομηνία Έκδοσής τους. Ο τόκος καταβάλλεται δεδουλευμένος ετησίως σε κάθε μία Ημερομηνία Καταβολής Τόκου. Οι ομολογίες μετατρέπονται αυτόματα σε κοινές μετοχές του πιστωτικού ιδρύματος εάν για οποιονδήποτε λόγο το πιστωτικό ίδρυμα δεν καταβάλλει συνολικά ή μερικά, τους καταβλητέους τόκους σε δύο Ημερομηνίες Καταβολής Τόκου.

Στα θετικά για τον ΓΔ, η παραμονή του πάνω από τις 700 μονάδες για αρκετές συνεδριάσεις.

Μεγάλη προσοχή στις επόμενες μέρες, στην έντονη μεταβλητότητα των τραπεζών, καθώς ενδέχεται να βλέπουμε διψήφιες μεταβολές στα ενδοσυνεδριακά ακρότατα των τιμών τους.

Για τους long : a) 735-740  β) 770   με stop  το 692

Για τους short : α) 692   β)  672  με stop το 730.

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

2-11-2015 Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

ΓΔ intraday 30min.
Δεύτερη, στην σειρά, πτωτική συνεδρίαση, με τα νέα από το μέτωπο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών να αποτελούν τον άγνωστο χ, στην εξίσωση της βραχυπρόθεσμης πορείας του ΓΔ.

Το αρνητικό στην συνεδρίαση της Παρασκευής, ήταν η έξοδος του ΓΔ από το βραχυπρόθεσμο ανοδικό κανάλι, το οποίο ακολουθούσε τον τελευταίο μήνα και το πρώτο κλείσιμο έξω από αυτό.

Η βραχυπρόθεσμη εικόνα των ταλαντωτών ορμής, μας δείχνει ότι χρειάζονται μια μικρή αποφόρτιση, την οποία πιθανότατα να την δούμε τις επόμενες μέρες.

Για σήμερα, το θετικό σενάριο θα ήταν η διακράτηση των 700 μονάδων σε κλείσιμο και η προσπάθεια αναρρίχησης ξανά προς τα προηγούμενα υψηλά, σε αντίθεση με το αρνητικό σενάριο και την πτωτική διάσπαση των 692 μονάδων που θα μας οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα, χαλώντας παράλληλα την καλή τεχνική εικόνα που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες 30 ημέρες.  

Για τους long : a) 735-740  β) 770   με stop  το 692

Για τους short : α) 692   β)  672  με stop το 730.