Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

14-12-2015 Σχόλια ελληνικής αγοράς.

Με την έναρξη της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της ΕΤΕ, θα ξεκινήσει η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα, τελειώνοντας στην ουσία και ο κύκλος της διαδικασίας των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζικών τίτλων. 
ΓΔ intraday 30min.

Η αντίδραση της αγοράς από τα χαμηλά των 560 περίπου μονάδων βρίσκεται σε εξέλιξη, με το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης να παίζει σημαντικό ρόλο στην βραχυπρόθεσμη πορεία του ΓΔ. 

Το σενάριο να δούμε άνοιγμα της ΕΤΕ στο -30% , χαρακτηρίζεται ρεαλιστικό και το αν θα απορροφηθούν οι πιέσεις κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, θα είναι αυτό που θα κρίνει και το πρόσημο της συνεδρίασης.

Για την ερχόμενη εβδομάδα, ένας εφικτός στόχος θα ήταν η επαναπροσέγγιση των 640 μονάδων καθώς το μαζικό ξεπούλημα των τελευταίων ημερών, φαίνεται να μειώνεται και οι πρώτες αγοραστικές αναλαμπές που φάνηκαν τις τελευταίες δύο μέρες χρήζουν προσοχής.

Οι περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης βρίσκονται σε υπερπουλημένα επίπεδα, με τους ταλαντωτές ορμής τους, να ψάχνουν την παραμικρή αφορμή να μπουν σε τροχιά κατακόρυφής ανόδου.

Παρόλα αυτά, το μεγάλο stop για τον ΓΔ, οριοθετείται στα χαμηλά νούμερα της συνεδρίασης της Τετάρτης και στο νούμερο των 557 μονάδων.

Στο καλό σενάριο τώρα, τo end-year rally μπορεί να είναι προ των πυλών, δίνοντας ένα ενθαρρυντικό τόνο καλλωπισμού, σε μια τραγική χρονιά που βιώσαμε.

Τις επόμενες μέρες είναι αρκετά σίγουρο, ότι θα μας λυθούν αρκετές απορίες.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου