Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

10-2-2016. Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

Παρά το εντυπωσιακό γύρισμα που είδαμε μετά τα μέσα της χτεσινής συνεδρίασης και παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα χαρτιά κατάφεραν και περιόρισαν τις βαριές απώλειες, τα τραπεζικά χαρτιά δεν κατάφεραν να κάνουν το ίδιο.

Η μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στην τιμή κλεισίματος και στις τελευταίες πράξεις της ημέρας, σε πολλές περιπτώσεις έφτασε και το 10%, μας δίνει την αίσθηση ότι στην αυριανή μέρα θα έχουμε τουλάχιστον μια καλή ενδοσυνεδριακή θετική αντίδραση, πιθανότατα μέχρι και το 472.
ΓΔ ημερήσιο.

Το ζητούμενο όμως δεν είναι η ενδοσυνεδριακή αντίδραση, αλλά η κατοχύρωση ξανά του παραπάνω επιπέδου. Αυτό για αρχή θα ήταν ένα καλό θετικό σενάριο.

Η πτώση όπως φαίνεται και στο παραπάνω διάγραμμα είναι μεγάλη και σίγουρα θα φέρει κάποια αντίδραση. Όμως το ελληνικό χρηματιστήριο είναι προς το παρόν μη επενδύσιμο.

Μπορεί τις επόμενες ημέρες να δούμε αύξηση της μεταβλητότητας και κάποιο γενναίο ριμπάουντ, αλλά αν δεν δούμε τουλάχιστον δύο διαδοχικές κορυφές, με την μία υψηλότερα από την άλλη, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή της τάσης.

Το σενάριο τον εκλογών που πλανιέται στον αέρα, έχει βαρύνει αρκετά το επενδυτικό κλίμα και σε συνάρτηση με την ολοένα και μεγαλύτερη καθυστέρηση στην αξιολόγηση της χώρας, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για περαιτέρω θετικές εξελίξεις... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου