Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

11-01-2016. Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

Αρκετά ενδιαφέρουσα θα είναι η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα, με την συλλογή στοιχείων για την περαιτέρω πορεία του ΓΔ, αλλά και γενικότερα για την διεξαγωγή γόνιμων συμπερασμάτων για την πορεία των παγκόσμιων χρηματιστηριακών δεικτών...

Αναλυτικότερα για το δικό μας, αναμένω μέσα στη νέα εβδομάδα να δούμε την δημιουργία του νέου τοπικού πυθμένα, από τον οποίο θα ξεκινήσει η νέα βραχυπρόθεσμη ανοδική κίνηση.
ΓΔ ημερήσιο.

Όπως φαίνεται και από το παραπάνω διάγραμμα, η περιοχή των 550-560 μονάδων ίσως αποτελέσει την πιθανή στήριξη για τον ΓΔ. Οι ταλαντωτές ορμής, τις επόμενες μέρες και σε περίπτωση συνέχειας της πτώσης, θα εισέλθουν σε υπερπουλημένες ζώνες δίνοντας και αυτοί με την σειρά τους το νέο ανοδικό σήμα.

Το ενδεχόμενο της πτωτικής διάσπασης της περιοχής των 550 μονάδων, θα αποτελέσει μια αρκετά δυσάρεστη εξέλιξη για το σύνολο της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, φέρνοντας στην μνήμη μας τα επίπεδα του 2012, επαναφέροντας σενάρια ακόμη και νεότερων χαμηλών.

Το παραπάνω ενδεχόμενο το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο στην παρούσα φάση, απλώς πρέπει να αναφερθεί..

Η ανάληψη ρίσκου για αγορές πέριξ της περιοχής των 560 μονάδων, νομίζω ότι εμπεριέχει ένα ανεκτό ρίσκο, με το πιθανό στοπ να γίνεται 20 μονάδες παρακάτω σε περίπτωση αστοχίας..

Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν και από την πορεία και των διεθνών αγορών, οι οποίες σε αυτή την φάση αποτελούν και το βαρίδι της εγχώριας αγοράς....

Υπομονή και πολλά θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου