Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

21-12-2015 Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

Σε γενικές γραμμές η εξέλιξη της χρηματιστηριακής εβδομάδας είχε περιγραφεί στην προηγούμενη ανάρτηση, με τον ορισμό του στόχου των 630-640  μονάδων να μην μας κάνει το χατήρι για ελάχιστους πόντους. 
ΓΔ ημερήσιο.

Παρόλα αυτά ο ΓΔ και στην νέα εβδομάδα που έρχεται, θα επιχειρήσει να αναρριχηθεί υψηλότερα ανεβάζοντας τον πήχη κοντά στις 670-680 μονάδες.  

Πιθανότατα στην προσπάθεια του αυτή, θα βρει βοήθεια από τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος μετά την ανταλλαγή χαρτιών που έχει κάνει την τελευταία εβδομάδα ψάχνει την αφορμή να δει υψηλότερα νούμερα.

Οι αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα, θα ανεβάσουν κατακόρυφα την μεταβλητότητα της χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς ήδη αρκετά εγχώρια και ξένα χαρτοφυλάκια αυξάνουν τις θέσεις τους στους τραπεζικούς τίτλους, εξ' ου και η πτώση σε κάποια χαρτιά του FTSE25 που μέχρι τώρα είχαν παραμείνει αλώβητα από την παρατεταμένη πτώση των τελευταίων μηνών.

Για την εβδομάδα που ξεκινάει, ένα θετικό σενάριο που θα μας ανέβαζε την διάθεση, αλλά και τις αποτιμήσεις ταυτόχρονα, θα ήταν η κατοχύρωση του επιπέδου των 630 μονάδων ( ΚΜΟ30 ) και η προσπάθεια προσέγγισης και γιατί όχι διάσπασης των 670-680 μονάδων, που θα σηματοδοτούσε ταυτόχρονα την έξοδο από την βραχυπρόθεσμη πτωτική τροχιά  που έχει βρεθεί ο ΓΔ τους τελευταίους μήνες.

Η εξέλιξη των επόμενων 2 εβδομάδων και ο πιθανός σχηματισμός αντιστροφής που δείχνει να σκιαγραφείται δειλά - δειλά, με βάζουν σε υποψίες ότι η νέα χρονιά μπορεί να κρύβει θετικές εκπλήξεις.  

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χρόνος είναι με το μέρος των τολμηρών....

Για τους long :  α) 630  β)  670-680 με στοπ το 600

Για τους short :  α) 600  β) 560  με στοπ στο 630-640. 

Καλή εβδομάδα σε όλους...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου