Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Των επί χρήμασι εκδιδομένων κοινών τραπεζών το σιδηρούν κιγκλίδωμα!!!

Ή αλλιώς της π....νας το κάγκελο γίνεται με τις ελληνικές τράπεζες.

Όχι μόνο δεν έχουν πάτο, αλλά ετοιμάζονται να ρουφήξουν και ότι έχει απομείνει όρθιο σε αυτήν την ταλαίπωρη χώρα.

 Δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες που τελείωσε η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, που ο Έλληνας πολίτης χρεώθηκε με το έτσι θέλω καμιά 30αριά δις για 4η φορά τα τελευταία εφτά χρόνια και ήδη τα περισσότερα από τα λεφτά αυτά έχουν εξαϋλωθεί.

Η περιβόητη ανακεφαλαιοποίηση που θα έδινε τέλος στην μιζέρια των τραπεζών καθώς πλέον θα ήταν έτοιμες να βοηθήσουν στην αναστύλωση της ελληνικής οικονομίας, όχι μόνο πέφτει σαν χάρτινος πύργος, αλλά κινδυνεύει να διαλύσει για άλλη μια φορά την πλειοψηφία των Ελλληνών, καθώς μέσα στον πανικό τους, οι Έλληνες τραπεζίτες θα αναγκαστούν να πουλήσουν όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έναντι πινακίου φακής, στα ξένα επενδυτικά funds, όπως δήθεν αυτά λέγονται.

Στην πλειοψηφία τους, οι τιμές των αυξήσεων έχουν υποστεί μια μείωση της τάξης του 50% και απ' ότι φαίνεται η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξάνονται με ρυθμούς που θυμίζουν τον Γιουσέιν Μπολτ σε κούρσα των 100 μέτρων, να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Για άλλη μια φορά όσοι εμπιστεύτηκαν τις τράπεζες έχουν ήδη απολέσει την μισή αξία των επενδύσεών τους και πανικόβλητοι πλέον δεν γνωρίζουν τι θα γίνει και με την υπόλοιπη μισή.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την επιθετική πρωτοβουλία των τραπεζών και των τραπεζικών υπαλλήλων να πουλήσουν μετοχές σε όλους τους πελάτες τους, με αντάλλαγμα τις καλύτερες αποδόσεις έναντι των σταθερών επιτοκίων και γενικότερα την υπόσχεση για θεαματικά κέρδη στους επόμενους μήνες;

Η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα είναι τραγική και αυτό φαίνεται από όλα τα στοιχεία.

Αλλά δεν πρέπει να ανησυχούμε γιαυτό, γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα και λοιπών ακολούθων, φροντίζει να τις στηρίζει με νύχια και με δόντια. Έχουν αποδείξει σε όλους μας ότι, όταν πρόκειται για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών, θα κάνουν πάντα τα αδύνατα δυνατά για να βρεθούν τα κεφάλαια που χρειάζονται.

Και ας πρέπει να κόψουν τους μισθούς στο ιδιωτικό τομέα, εκτός βέβαια των τραπεζικών υπαλλήλων, που υπάρχει άβατο εκεί. Και ας πρέπει να διαλύσουν τις συντάξεις των κακόμοιρων παππούδων και γιαγιάδων προκειμένου να εξασφαλίσουν το γουρουνόπουλο στα τραπέζια των τραπεζιτών. Και ας πρέπει να ξεκάνουν τους  ελεύθερους επαγγελματίες με την υπερφορολόγηση και τα υπερχαράτσια, αρκεί όμως να κρατήσουν ευχαριστημένους τους τραπεζικούς, έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίσουν την δουλειά των κατασχέσεων και του ξεπουλήματος της ιδιωτικής περιουσίας προς τα αλλοδαπά και αμφιβόλου ποιότητας επενδυτικά κεφάλαια όπως λέγονται.

Κάποια στιγμή ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει από το λήθαργο που του προσφέρουν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ και να δει τα πράγματα όπως είναι.

Ας κοιτάξουμε απλά, όλοι γύρω μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου