Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Φόρο και στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές από την κυβέρνηση αριστεράς;

Φτάσαμε πλέον στο σημείο, που τα βαριά και φορομπηχτικά μέτρα της κυβέρνησης, να απορρίπτονται ακόμη και από τους ίδιους τους δανειστές, όπως έγινε στην σημερινή πρόταση για φορολόγηση των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών.

Ο Αλέξης και το επιτελείο του, σκεπτόμενοι πολύ ορθά, θεώρησαν ότι τα χρήματα που διακινεί ο κόσμος μέσω των τραπεζών είναι τόσα πολλά, που πρέπει να του κρατάνε και ένα μικρό ποσοστό για φόρο.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση της αριστεράς, ακολουθώντας την πολιτική της ευαισθησία, αποφάσισε μέρος της τρύπας που έχει ξανανοίξει στο δημοσιονομικό κενό, να την κλείσει βάζοντας ξανά το χέρι στην τσέπη του Έλληνα πολίτη.

Το νέο μέτρο που σκαρφίστηκαν αυτή την φορά. αφορούσε την επιβολή φόρου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές με το πλαφόν να ορίζεται στα 300 ευρώ και οτιδήποτε από εκεί και πάνω, να επιβαρύνεται με 0,1%.

Για καλή μας τύχη βέβαια - κοιτάτε που φτάσαμε - το νέο αυτό μέτρο, το οποίο αποτελεί επέκταση της "ιδέας" για φόρο στις αναλήψεις 0,5% ή 5 ευρώ στα χίλια, ανεξαρτήτου ποσού, απορρίφθηκε από τους θεσμούς,

Είναι τρομακτική η ευφυΐα την οποία διαθέτουν οι σύμβουλοι και οι παρασύμβουλοι στο υπουργείο οικονομικών, που πραγματικά πολλές φορές μας αφήνουν κάγκελο με την ταχύτητα με την οποία σκέφτονται μέτρα για την αφαίμαξη του λαού.

Εδώ θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους θεσμούς, που ευτυχώς, για μας δηλαδή, δεν το δέχτηκαν σαν μέτρο.

Βεβαίως δεν πρέπει να ανησυχούμε για την "πόρτα" που έφαγαν εκεί στην κυβέρνηση, είμαι αρκετά σίγουρος ότι πολύ γρήγορα θα ανασυνταχθούν και οι νέες ιδέες θα είναι σαφώς "εξυπνότερες" από τις προηγούμενες.

Υ.Γ :  - Προς την κυβέρνηση του Αλέξη -

Μια καλή ιδέα για άμεση είσπραξη θα ήταν η εφάπαξ καταβολή σε κάθε τράβηγμα στο καζανάκι.
Με τον τρόπο αυτό, τα ταμεία της κυβέρνησης, στην κυριολεξία, θα χεστούν στο χρήμα...

Πιθανότατα ο Αλέξης να μην το έχει σκεφτεί ακόμα..

Πάντως ποτέ δεν είναι αργά, για τέτοιες ιδέες...  Δείτε το....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου