Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

12-11-2015. Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες και με τα μέχρι τώρα τεχνικά δεδομένα που έχουμε, ενδέχεται η μάχη για την ανοδική διάσπαση της πτωτικής γραμμής τάσης, να ξεκινήσει από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, αφού όμως προηγηθεί μια φάση συγκέντρωσης δυνάμεων.
ΓΔ intraday 30min
Όπως βλέπουμε και στο παραπάνω διάγραμμα o ΓΔ ακολουθεί πιστά την πτωτική γραμμή τάσης από την αρχή του μήνα, έχοντας κάνει στο μεσοδιάστημα και μερικές αποτυχημένες προσπάθειες ανοδικής διάσπασης. 
ΓΔ ημερήσιο
Κοιτάζοντας λίγο και το ημερήσιο διάγραμμα, παρατηρούμε ότι ο ΓΔ γύρισε και έκανε κλείσιμο στην πάνω γραμμή του μεγάλου πτωτικού καναλιού που μας οδήγησε στα πρόσφατα χαμηλά του Αυγούστου.  

Στην περίπτωση που δεν έχουμε κάποια σοβαρή ανωμαλία στην διαδικασία των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών, ένα θετικό σενάριο θα ήταν, το τέλος της πτωτικής κίνησης να είναι στα επίπεδα του 650 με μια μικρή απόκλιση, λόγω μιας πιθανής ψευτοδιάσπασης. 

Οι ταλαντωτές ορμής στον ΓΔ με το σημερινό κλείσιμο, κάνουν την είσοδο τους στην υπερπουλημένη ζώνη, με αυτό να συνεπάγεται τις περισσότερες φορές την αρχή της πρώτης φάσης με την δημιουργία της ζώνης συσσώρευσης και του τοπικού πυθμένα και στην συνέχεια την ανοδική εκτόνωση και την αρχή της νέας ανοδικής κίνησης.

Κακό νέο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η διάσπασης του 640, αλλά αυτό θα το εξετάσουμε στην ώρα του.

Για τους long : a) 690  β) 730   με stop  το 640.

Για τους short : α)640   β)  614  με stop σε κλείσιμο πάνω από το 690.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου