Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

4-11-2015 Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

Η μεγάλη μεταβλητότητα ήταν και σήμερα το κυρίαρχο στοιχείο της ελληνικής αγοράς, με τους τραπεζικούς τίτλους να είναι χωρισμένοι σε 2 κατηγορίες, την ΕΤΕ με την ΠΕΙΡ να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις και την ΕΥΡΩΒ με την ΑΛΦΑ να φτάνουν ακόμη και σε διψήφιο ποσοστό ανόδου.
ΓΔ intraday 30min
Ο ΓΔ κατάφερε να εισέλθει ξανά εντός των ορίων του ανοδικού καναλιού, στοχεύοντας  με αισιοδοξία τα προηγούμενα υψηλά, όπως φαίνεται και στο παραπάνω διάγραμμα.

Αδιαμφισβήτητα οι τραπεζικές εξελίξεις θα είναι αυτές που θα διαμορφώσουν το επόμενο βήμα στην Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς όπως ανέφερε η Moody's, η ικανότητα των ελληνικών τραπεζών να συγκεντρώσουν τα κεφάλαια ύψους 14,4 δις ευρώ  των stress tests μέχρι το τέλος του έτους, είναι credit negative, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών της χώρας, αξιολογώντας τις τέσσερις συστημικές τράπεζες με Caa3 και αρνητικές προοπτικές.

 Μεταξύ 14-20 Νοεμβρίου αναμένεται να καθοριστούν οι Γ.Σ των τραπεζών για να εγκρίνουν τις αυξήσεις κεφαλαίου αλλά και τα χρονοδιαγράμματα αυτών.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Pierre Moscovici δήλωσε ότι πρώτα πρέπει να υιοθετηθούν τα προαπαιτούμενα και ύστερα το Eurogroup να αποφασίσει την εκταμίευση χρημάτων, ενώ μετά το δεύτερο πακέτο και την πρώτη αξιολόγηση θα ακολουθήσει το θέμα του χρέους.

Ελληνικές Τράπεζες: Η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για επιμέρους ειδικά θέματα της ανακεφαλαιοποίησης, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αναφέρει ότι οι μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos) αποφέρουν τόκο με ετήσιο επιτόκιο 8% από και συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας έκδοσης των ομολογιών μέχρι και την 7η ετήσια επέτειο μετά την Ημερομηνία Έκδοσής τους. Ο τόκος καταβάλλεται δεδουλευμένος ετησίως σε κάθε μία Ημερομηνία Καταβολής Τόκου. Οι ομολογίες μετατρέπονται αυτόματα σε κοινές μετοχές του πιστωτικού ιδρύματος εάν για οποιονδήποτε λόγο το πιστωτικό ίδρυμα δεν καταβάλλει συνολικά ή μερικά, τους καταβλητέους τόκους σε δύο Ημερομηνίες Καταβολής Τόκου.

Στα θετικά για τον ΓΔ, η παραμονή του πάνω από τις 700 μονάδες για αρκετές συνεδριάσεις.

Μεγάλη προσοχή στις επόμενες μέρες, στην έντονη μεταβλητότητα των τραπεζών, καθώς ενδέχεται να βλέπουμε διψήφιες μεταβολές στα ενδοσυνεδριακά ακρότατα των τιμών τους.

Για τους long : a) 735-740  β) 770   με stop  το 692

Για τους short : α) 692   β)  672  με stop το 730.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου