Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Αλέξη, ευτυχώς που θα σώσεις, των πολιτών.... τις τράπεζες...

Κατηγορηματικός ήταν σε δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, μετά το τέλος του eurogroup, δηλώνοντας ευθαρσώς πλέον ότι για να προχωρήσει η διαδικασία τόσο της εκταμίευσης της υποδόσης των 2 δις όσο και η εκταμίευση των 10 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πρέπει οι δύο πλευρές  να έρθουν σε συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια.

Πρέπει δηλαδή, ο Αλέξης και η παρέα του να συμφωνήσουν το ύψος, από το οποίο και μετά θα μπορούν οι τράπεζες να βάζουν χέρι στην ακίνητη περιουσία του κοσμάκη και ειδικότερα στην περίπτωση της πρώτης κατοικίας.

Οι ξένοι θέλουν να κατεβάσουν τον πήχη αρκετά, αλλά για άλλη μια φορά η διαπραγματευτική ομάδα του Αλέξη δίνει σκληρή μάχη για να κρατήσει τα προσχήματα..

Μια μάχη που αυτή την φορά ίσως ξεπεράσει και τις 17 ολόκληρες ώρες της προηγούμενης συμφωνίας.

Μια μάχη που έχει χαθεί πριν ακόμη ξεκινήσει και που για μια ακόμη φορά η επιβίωση των τραπεζών, κρίνεται σημαντικότερη από την επιβίωση του ελληνικού λαού.

Το τραγικό πλέον της υπόθεσης είναι ότι κάθε φορά που οι ξένοι κατεβάζουν τα όρια, όλο και περισσότερος κόσμος κινδυνεύει να χάσει , όχι το ένα από τα πολλά του σπίτια, αλλά το ένα και το μοναδικό του.

Σε τέτοια κατάντια έχει φτάσει πλέον αυτή η δήθεν αριστερή κυβέρνηση που μετά από ένα κουκλοθέατρο του καραγκιόζη, θα υπογράψει άλλη μια σωτήρια συμφωνία για τούτον τον τόπο.

Είναι  σίγουρο πλέον, με αυτά που έχουμε δει τους τελευταίους μήνες,  ότι η νέα συμφωνία του
Αλέξη, θα ανεβάσει το ποσοστό των οικογενειών που κινδυνεύουν να χάσουν το ένα και μοναδικό σπίτι τους, από το 25% στο 40%.

Και αυτό θα είναι άλλο ένα κατόρθωμα του μεγάλου ευεργέτη της αριστεράς, το οποίο θα προστεθεί στην μεγάλη λίστα των κατορθωμάτων που θα μείνουν στην ιστορία της χώρας και που στο μέλλον, γιατί όχι,  μπορεί να γιορτάζονται αντί των εθνικών μας εορτών.

Αλέξη μην τυραννάς άλλο τον κόσμο. Θέσπισε ένα νόμο, με τον οποίο να μεταβιβάζεται αυτόματα όλη η ακίνητη περιουσία του φτωχού κοσμάκη, είτε στις τράπεζες, είτε στο δημοκρατικό κράτος που φτιάχνεις, χωρίς να πρέπει ο κόσμος να περνάει όλη αυτήν την εξευτελιστική διαδικασία που σίγουρα θα οδηγήσει ξανά σε νέο κύμα αυτοκτονιών, όπως είχε γίνει το 2012 - 2013.

Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να το πετύχεις με μεγάλη ευκολία, καθώς σου έχει δοθεί απλόχερα το χάρισμα του λαοπλάνου ηγέτη.

Αλέξη, σώσε τον κόσμο από την μιζέρια του...

Πάρε μας τα πάντα και δώσε τα στους φίλους σου τους τραπεζίτες και στους φίλους σου τους ξένους.

Έτσι και αλλιώς, έχεις πλέον περάσει στην απέναντι όχθη....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου