Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

22-2-2016 Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

ΓΔ intraday
Όσες γραμμές και να τραβήξω, συνεχώς βγαίνει το ίδιο συμπέρασμα.

Για να δούμε καλύτερες μέρες πρέπει να δούμε και υψηλότερα επίπεδα. Όχι απλώς υψηλότερα επίπεδα, αλλά αρκετά υψηλότερα επίπεδα.

Κάθε ανοδική αντίδραση που έχει επιχειρήσει ο ΓΔ τους τελευταίους μήνες, έχει πνιγεί στο αίμα στην συνέχεια. Η παρατεταμένη αδυναμία της αγοράς έχει δημιουργήσει ένα σπιράλ πτώσης που για να βγούμε από αυτό, εκτός από το τρανταχτό νέο που χρειάζεται η αγορά, χρειάζεται την πρώτη ύλη που θα της δώσει την ενέργεια για να το κάνει αυτό.

Χρειάζεται δηλαδή μια σημαντική αύξηση της ρευστότητας και διατήρηση της σε υψηλά επίπεδα για να μπορούμε να πούμε ότι κάτι αλλάζει στην αγορά. Αυτό που βλέπουμε μέχρι τώρα, δηλαδή αύξηση του τζίρου στις πτωτικές και μείωση του τζίρου στις ανοδικές συνεδριάσεις, είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που πρέπει να κάνει η αγορά για να αρχίσει να κερδίζει επίπεδα.

Το ίδιο έργο βλέπουμε και στις τραπεζικές αξίες, καθώς στις πτωτικές συνεδριάσεις ο όγκος συναλλαγών διπλασιάζεται σε σχέση με των ανοδικών.

Τα δεδομένα της αγοράς μας πλέον είναι απλά. Περιμένουμε να δούμε την κίνηση εκείνη που σε πρώτη φάση δεν θα κάνει νέο χαμηλό και στην συνέχεια θα δούμε τουλάχιστον δύο συνεχόμενες υψηλότερες κορυφές.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, 476, 446, 420 τα πατήματα του ΓΔ.

Καλή εβδομάδα σε όλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου