Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

9-2-2016 Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

ΓΔ ημερήσιο.

Νομίζω ότι τα σχόλια είναι περιττά μετά το χτεσινό -7,87%.

Οι τιμές πλέον πλησιάζουν τα επίπεδα του 1989, με το χαμηλότερο επόμενο κλείσιμο να είναι στις 459 μονάδες περίπου στις  29/12/1989.

Ολική κατάρρευση για όλες τις μετοχές, αλλά γενικότερα το μεγάλο κραχ έγινε στους τραπεζικούς τίτλους, που για άλλη μια φορά βλέπουμε την γενικότερη αποεπένδυση που εξελίσσεται στον ελληνικό  τραπεζικό κλάδο και έχει οδηγήσει τις πρόσφατα ανακαφαλαιοποιημένες τράπεζες να απολέσουν τα μισά τους κεφάλαια.

Το φαινόμενο της αποεπένδυσης από τον τραπεζικό κλάδο δεν παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα, αλλά εξελίσσεται σε όλο τον κόσμο, με τις απώλειες να εντείνονται και να βλέπουμε π.χ την Deutsche bank να κάνει κλείσιμο κοντά στο -10% στην χτεσινή συνεδρίαση,

Το ζητούμενο πλέον στο ελληνικό είναι η αναζήτηση τοπικού πυθμένα, και η αποφυγή περαιτέρω κατάρρευσης. Ίσως στην περιοχή του 450 να γίνει μια προσπάθεια στήριξης, αλλά πρέπει να φανεί και στα τραπεζικά χαρτιά.

Η διάσπαση των προηγούμενων χαμηλών, μας δείχνει για άλλη μια φορά την κατρακύλα της ελληνικής οικονομίας, μας δείχνει την επιδείνωση των δημοσιονομικών της χώρας και την έλλειψη οποιασδήποτε μορφής ανάπτυξης στην χώρα αυτή.

Καλή δύναμη σε όλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου