Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

22-10-2015 Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

ΓΔ ημερήσιο
Παρά την έντονη μεταβλητότητα που επικράτησε στην αγορά σε όλη την διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης, το κλείσιμο βρήκε τον ΓΔ να καταγράφει το υψηλότερο κλείσιμο των τελευταίων 2 μηνών περίπου.

Το θετικό στην χτεσινή συνεδρίαση ήταν το καθαρό κλείσιμο πάνω από το μεγάλο πτωτικό κανάλι. αλλά και την μεγάλη αύξηση των τεμαχίων που διακινήθηκαν στις εκτός τραπεζών μετοχές.

Ένας ρεαλιστικός και συγχρόνως ουσιαστικός στόχος για την σημερινή συνεδρίαση θα ήταν, καταρχήν κλείσιμο πάνω από το πτωτικό κανάλι για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση και στην συνέχεια προσπάθεια κλεισίματος και παραμονής πάνω από τις 700 μονάδες.

Στα θετικά της ειδησεογραφίας είναι η δήλωση του αντιπροέδρου της κομισιόν κ. Valdis Dombrovskis, ο οποίος εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα πάρει την υποδόση των 2 δις ευρώ την ερχόμενη εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο.

Το νομοσχέδιο για το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναμένεται να παρουσιαστεί την Παρασκευή ή την Δευτέρα, με στόχο να ψηφιστεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη. Οι τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει τις επαφές τους στο εξωτερικό με σκοπό να προσελκύσουν ιδιώτες επενδυτές, με στόχο την εύρεση κεφαλαίων ύψους 5-6 δις ευρώ.

Για τους long : a) 702-708  β) 735-745   με stop  το 672

Για τους short : α) 672   β)  640  με stop το 708

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου