Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η συμφωνία, τα ισοδύναμα και οι κλόουν του τσίρκου…


Είναι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει σε αυτήν την χώρα, με όλους αυτούς τους πολιτικούς κλόουν που υπάρχουν πλέον σε αυτήν την κυβέρνηση. 

Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Από τον νέο,  Β’ αντιπρόεδρο της βουλής Γ. Βαρεμένο, ο οποίος πριν λίγο καιρό έλεγε ότι , δεν υπάρχουν άνεργοι αλλά μη οικονομικά ενεργοί, τα ίδια πάνω κάτω που έλεγε και ο Τζήμερος προεκλογικά με τις φοβερές ατάκες ότι ο άνεργος αν του δώσεις δουλειά ή φτιάξει μια δουλειά παύει να είναι άνεργος.

Με το παιδοβούβαλο τον Καμμένο, ο οποίος πριν από μερικές μέρες παρίστανε το μανεκέν περπατώντας πάνω σε παλέτες στρωμένες με κόκκινα χαλιά για να μην πατήσει το ακριβό του παπουτσάκι τα βοτσαλάκια στην άκρη του γιαλού…

Ο Αλέξης, που γυρίζει όλο τον κόσμο πάλι, προσπαθώντας να φέρει νέους επενδυτές, την ίδια στιγμή που τα νέα φορολογικά νομοσχέδια που υπογράφει και θέλει να εφαρμόσει, τρέποντας τις ελληνικές επιχειρήσεις σε άτακτη φυγή και τους ξένους επενδυτές να κάνουν πλάκα μαζί του, όπως είδαμε προχτές στην μάζωξη που βρέθηκε  με τον Κλίντον.

Ή το γεγονός που όλοι αρνούνται την λέξη μνημόνιο, προσπαθώντας να περάσουν στον κόσμο τον όρο συμφωνία.

Η συμφωνία είναι κάτι το οποίο βολεύει και τον συμβαλλόμενο και τον αντισυμβαλλόμενο, δεν είναι κάτι που σου δίνουν και το υπογράφεις με σκυμμένο το κεφάλι και στις περισσότερες φορές χωρίς να το έχεις διαβάσεις καν.

Αλέξη, μνημόνιο υπόγραψες και όχι συμφωνία. Έγινες όπως οι προηγούμενοι σου, που δεν έδιναν δεκάρα για τον κοσμάκη, αλλά κοίταζαν μόνο πως θα ευχαριστήσουν τους δανειστές τους.

Μας έλεγες πριν τις εκλογές ότι τον όρο ισοδύναμο, δεν μπορείς να τον προφέρεις διότι είναι μνημονιακός όρος και σου θυμίζει μνημόνιο.

Και τώρα τι κάνεις;;;

Γυρίζεις παντού, διαλαλώντας ότι θα βρεις ισοδύναμα για κάθε εφαρμοστικό νόμο που υπογράφεις, κοροϊδεύοντας τον κόσμο κατάμουτρα, γνωρίζοντας ότι τα μόνα ισοδύναμα που μπορείς να δημιουργήσεις είναι νέα μέτρα και νέο κύμα φτώχειας.

Ήδη το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που κατατέθηκε στην βουλή, προβλέπει 6,4 δις νέα μέτρα, εκ των οποίων τα 4,4 δις προβλέπονται για το νέο έτος.  Από τα 4.4 δις τα 1,8 δις  αφορούν περικοπές σε δαπάνες, με τα 1,2 δις να προβλέπουν νέες μειώσεις συντάξεων, μειώσεις σε εισφορές για παροχές κοινωνικής ασφάλισης και τα υπόλοιπα 2,6 δις,  θα είναι νέοι φόροι που θα πλήξουν νοικοκυριά, επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ιδιοκτήτες ακινήτων.
    
Πόσο θράσος έχετε όλοι εσείς  που μας αντιμετωπίζετε σαν αμόρφωτους ηλίθιους, ξεφουρνίζοντας μας ένα σωρό ψέματα και ανακρίβειες, θεωρώντας ότι απευθυνόσαστε  σε παιδιά του δημοτικού..

Αλέξη δεν φτάνει μόνο να απαγορεύσεις τους υπαλλήλους σου να βγαίνουν στις τηλεοράσεις τα πρωινά . Πρέπει όλο αυτό το τσίρκο να το μάθεις να συμπεριφέρεται σεμνά και ταπεινά.

Αλλά αυτό τελικά είναι δύσκολο να γίνει, γιατί, ούτε εσύ πλέον είσαι σεμνός και ταπεινός.

Τους σεμνούς και ταπεινούς τους σέβεται και τους αγαπάει ο κόσμος…

Με εσάς πλέον, όλος ο κόσμος γελάει.

Όπως ακριβώς γελάνε τα μικρά παιδάκια όταν βλέπουν την παράσταση των κλόουν σε ένα τσίρκο.

Έτσι καταφέρατε να καταντήσετε….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου