Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ευτυχώς που ήρθες ξανά Αλέξη…



Ευτυχώς που επιτέλους έφερες για πρώτη φορά την Αριστερά στην εξουσία..

Ευτυχώς που δεν είπες ψέματα στον λαό..

Ευτυχώς που έκανες το δημοψήφισμα και ακούστηκαν για πρώτη φορά, τα θέλω των απλών ανθρώπων..

Ευτυχώς που ήσουν συνεπής στις προεκλογικές σου δεσμεύσεις..

Ευτυχώς που διαπραγματευτικές 17 ώρες και πέτυχες την καταπληκτική αυτή συμφωνία για τον λαό..

Ευτυχώς που τελικά πέτυχες συμφωνία και όχι ένα νέο μνημόνιο..

Ευτυχώς που κατάργησες με ένα νόμο, όλα τα προηγούμενα μνημόνια που έπιναν το αίμα των συνανθρώπων μας..

Ευτυχώς που με την νέα συμφωνία θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα μειωθεί η ανεργία..

Ευτυχώς που με την νέα συμφωνία δίνεις κίνητρα στην επιχειρηματικότητα και αντί να κλείνουν επιχειρήσεις, στήνονται νέες..

Ευτυχώς που δεν αύξησες το ΦΠΑ, την φορολογία και τον φόρο εισοδήματος…

Ευτυχώς που κατάργησες τον ΕΝΦΙΑ, αύξησες το αφορολόγητο και επανέφερες τον βασικό στα 751€..

Ευτυχώς που δεν θα μειώσεις περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις..

Ευτυχώς που λειτουργούν στην εντέλεια οι τράπεζες, αποφύγαμε τα κάπιταλ κοντρόλς και δεν θα αναγκαστεί πάλι ο κοσμάκης, να φορτωθεί ένα σωρό φόρους για την διάσωσή τους, έτσι ώστε καθαρές μετά να μπορέσετε να τις ιδιωτικοποιήσετε, για να καρπωθούν τα κέρδη οι νέοι μέτοχοι.

Ευτυχώς που δεν μείωσες τις δαπάνες για την παιδεία και με τον νέο φοβερό ακαδημαϊκό  υπουργό παιδείας, Νίκο Φίλη, δίνεις μια νέα διάσταση στην μόρφωση των παιδιών μας, τιμώντας και εσύ ο ίδιος τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας που κυβερνάς, είτε πηγαίνοντας το παιδί σου σε δημόσιο εκπαιδευτήριο και όχι στην ιδιωτική σχολή Χιλλ, όπως κάποιοι είχαν πει, είτε διορίζοντας την δασκάλα γυναίκα σου,  σε πανεπιστημιακό ίδρυμα..

Ευτυχώς που έβαλες νέους ανθρώπους να στελεχώσουν τα υπουργεία και δεν διόρισες ξανά παλιούς Πασόκους, που είχαν ψηφίσει τα δύο πρώτα μνημόνια χωρίς να τα διαβάσουν ..

Ευτυχώς που είσαι αμείλικτος με τους διεφθαρμένους και τους ξηλώνεις από τα υπουργεία, όταν μάθεις ότι έχουν πάρει έργα με απευθείας ανάθεση ή όταν έχουν ξεχάσει να δηλώσουν επί πολλά χρόνια κάποια εκατομμύρια ευρώ, όπως στην περίπτωση του Φλαμπουράρη..

Ευτυχώς που επανέφερες την αξιοκρατία στο δημόσιο, δίνοντας με το καλημέρα 6€ στους υπαλλήλους της ΔΕΗ που τόσο τα έχουν ανάγκη, φορολογώντας συγχρόνως τον άνεργο γιατί έχει χαμηλό εισόδημα και δεν μπορεί να δικαιολογήσει το σπίτι του και το αμάξι του.

 Ευτυχώς που η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή, αφήνοντας πίσω το παλιό, ξεκινώντας μια νέα πορεία προς ένα καλύτερο αύριο.

Και όλα αυτά τα οφείλουμε σε σένα Αλέξη…

Ευτυχώς  που ήρθες ξανά, Αλέξη…







1 σχόλιο:

  1. Ευτυχως φιλε μητσο που ηρθε αυτος και η παρεα του και εσωσαν (για μια ακομα φορα τη χωρα) αλλιως μαυρα ηταν τα χαλια μας ...........μαυρα καταμαυρα
    υ.γ.καραβοκυρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή