Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Προαπαιτούμενα ή κούρεμα καταθέσεων;;; Μπέεεεεεεε.....

Αυτή θα είναι η νέα απειλή που θα ‘ φορεθεί ‘ τις επόμενες μέρες σε όλα τα κανάλια και τις εφημερίδες εν όψει των νέων μέτρων που πρόκειται να περαστούν στην βουλή.

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου πρέπει να περαστούν 48 προαπαιτούμενα, από το σύνολο των 105 που πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. 

Τα μέτρα αυτά κρίνονται απαραίτητα και συνδέονται άμεσα  με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς επίσης και με την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος της πρώτης αξιολόγησης.

Ασφαλιστικό, εργασιακό, αύξηση φόρων για τους αγρότες, νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών και πολλά άλλα περιλαμβάνονται στην λίστα των προαπαιτούμενων.

 Μια πραγματική φοροκαταιγίδα η οποία θα πλήξει βάναυσα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα την περαιτέρω φτωχοποίηση και την περαιτέρω διάλυση του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού αυτής της χώρας.

Όλα λοιπόν τα παραπάνω για να περαστούν στην κοινωνία χρειάζονται ένα ‘δούρειο ίππο’, χρειάζονται κάτι το οποίο θα αποπροσανατολίσει τον κόσμο, θα τον κάνει να κοιτάζει αλλού, έτσι ώστε να μπορέσει ο μεγάλος ηγέτης της αριστεράς και η παρέα του ‘ νέου ‘ πολιτικού συστήματος,  να περάσει όλα τα παραπάνω εξοντωτικά και αντικοινωνικά  μέτρα, τα οποία θα πάνε ακόμη παραπίσω την Ελλάδα και τον λαό της.

 Το κούρεμα των καταθέσεων λοιπόν, και η εφαρμογή της ρήτρας διάσωσης μέσω bail in από 1-1-2016,  θα παίξει τον ρόλο του "δούρειου ίππου" και θα λειτουργήσει σαν την νέα απειλή η οποία θα ανοίξει τον δρόμο των προαπαιτούμενων.

Και όλα αυτά για ποιο λόγο;

Για να πάρουμε 15 δις τα οποία θα πάνε στις απύθμενες τράπεζες  και τα 2+1 = 3 δις  μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, τα οποία  προφανώς θα πάνε για την αποπληρωμή δόσεων…

Δηλαδή πάλι ο ψωριάρης ο λαουτζίκος στην απέξω θα μείνει, με το βάρος των υποχρεώσεων της χώρας να πέφτει επάνω του. Για άλλη μια φορά το μνημόνιο θα δείξει την υπέροχη πλευρά του, με την κυβέρνηση αλληλεγγύης που έχουμε, να προσπαθήσει να το εφαρμόσει κατά γράμμα, δείχνοντας τον καλό της χαρακτήρα και την προθυμία της να ευχαριστήσει τους μεγαλόψυχους δανειστές μας… 

Το φάντασμα του κουρέματος θα πλανιέται πάνω από τα κεφάλια μας για το επόμενο διάστημα…

Τουλάχιστον, να μην μας περνάνε πια για ηλίθιους και πρόβατα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου