Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Η ζωή είναι ωραία στο Ελλάντα…

Εβδομάδα 4η από το άνοιγμα των σχολείων, με το κουδούνι στην πλειοψηφία των δημοτικών να βαράει στις 11:30.

Ένας εκπαιδευτικός μήνας έχει σχεδόν περάσει και τα παιδιά πάνε και έρχονται στα σχολεία χωρίς να έχουν καν γεμίσει, έστω και με μουτζούρες, τα πρώτα 5 φύλλα από τα τετράδια τους.


25.000 ελλείψεις υπάρχουν σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό σύλλογο, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να καλύψει τις θέσεις από τα κοινοτικά κονδύλια, προωθώντας τους σχετικούς νόμους και τις σχετικές διατάξεις την τελευταία στιγμή λες και είναι το τελευταίο θέμα που τους απασχολεί.

Μπορεί βέβαια και να είναι, αν κρίνουμε από τον νέο υπουργό παιδείας που καμιά σχέση δεν έχει με το εν λόγω αντικείμενο.  

Τι να κάνουμε, δεν μπορούμε όλοι να πηγαίνουμε τα παιδιά μας στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των πολλών χιλιάδων ευρώ, όπως είναι η σχολή Χιλλ, ούτε μπορούμε να έχουμε νταντάδες να μας τα κρατάνε, γιατί τα ολοήμερα σχολεία μόνο στα χαρτιά υπάρχουν πια.

Η κυβέρνηση του πρώτη φορά αριστερά Αλέξη, κατάφερε επάξια να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της ΝΔ πάνω στην παιδεία, μην ξεχνάμε ότι επί ημερών ΝΔ απολύθηκαν πάνω από 15.000 εκπαιδευτικοί στον βωμό των περικοπών,  δίνοντας την χαριστική βολή με την υπογραφή του νέου μνημονίου, το οποίο περικόπτει τις δαπάνες στην παιδεία κατά 40% τα επόμενα 3 χρόνια.

Σε λίγα χρόνια αυτή η χώρα πλέον, δεν θα εκκολάπτει λαμπρούς επιστήμονες που διαπρέπουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, αλλά θα βγάζει κούτσουρα απελέκητα, τα οποία θα κυβερνώνται από τα γραμματισμένα τέκνα των εύπορων οικογενειών, που έχουν την δυνατότητα να τους προσφέρουν την ιδιωτική μόρφωση.

Και καλά από τις δεξιές κυβερνήσεις να το περιμένουμε, αλλά από τις αριστερές κυβερνήσεις του λαού, τέτοια χάλια κανείς δεν μπορούσε να τα φανταστεί.

Κρίμα Αλέξη, το μόνο που κατάφερες εσύ και οι αριστεροί, του κώλου,  σύντροφοί σου, είναι να κάνετε τον κόσμο να σας σιχαθεί, δείχνοντας το με την αποχή από τις κάλπες. 

Κρίμα και για τον κόσμο, που είναι τόσο ευθυνόφοβος και όταν πραγματικά η πατρίδα χρειάζεται τον λαό ενωμένο, απαξιούν να δώσουν  την μάχη, και  προτιμούν να δώσουν την μάχη του φρεντοπόλεμου.

Κρίμα που η Ελλάδα πουλιέται από τα ίδια της τα τέκνα…  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου