Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

To τρανσφόρμερ, Αλέξης…


Είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, να παρακολουθούμε στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βιντεάκια που δείχνουν το πριν και το μετά της σημερινής μεταλλαγμένης και αλλοτριωμένης κυβέρνησης των τσαρλατάνων που κυβερνάει τούτον εδώ τον τόπο.

Η μεταμόρφωση του Αλέξη και της παρέας του, είναι εκπληκτική…  Η ευκολία που έχει, όλο αυτό το συνονθύλευμα των υποκειμένων,  να παραφράζει και να μεταποιεί κατά το δοκούν, τις προεκλογικές υποσχέσεις, είναι παραπάνω από εμετική και έχει παρατηρηθεί ξανά σε ολιγαρχικά και δικτατορικά καθεστώτα,  που απευθύνονται κυρίως σε ανθρώπους με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης και χαμηλό επίπεδο  μόρφωσης.

Η ολική μεταστροφή του ηγέτη της αριστεράς, σε ηγέτη με δεξιά στερεότυπα και καπιταλιστικές καταβολές, δείχνουν για άλλη μια φορά, την αλλοτρίωση που προσφέρει απλόχερα το παιχνίδι της εξουσίας και το πόσο εύκολα πουλάς έναν λαό και την ιστορία του, για μερικούς μήνες παραμονής στον θρόνο του βασιλιά.

Είναι εξωπραγματικά τραγικό, να υπογράφεται από δήθεν αριστερή κυβέρνηση το χειρότερο μνημόνιο που έχει έρθει ποτέ σε ολόκληρη την ευρωζώνη, φέρνοντας την ολική φτωχοποίηση σε ένα λαό, και παρόλα αυτά, οι ηθικοί αυτουργοί αυτού του ολέθριου λάθους να υποστηρίζουν ακόμη, ότι ήταν ο μοναδικός δρόμος προς την διάσωση της χώρας.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως, η διάσωση αυτού του λαού, θα έρθει μέσα από την διάσωση των  χρεοκοπημένων τραπεζών, που τα μόνα δάνεια που διαγράφουν είναι των μεγάλων επιχειρήσεων, μεταφέροντας το χρέος τους, μέσα από αυτήν την διαδικασία, στον φτωχό λαό, χρεώνοντας τις επόμενες γενιές πριν καν αυτές γεννηθούν.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως, η διάσωση της χώρας, θα γίνει με την διάλυση του μικρομεσαίου  επιχειρηματικού της ιστού, μέσα, από την αυξημένη φορολόγηση, την μη πρόσβαση σε κοινοτικά κονδύλια νεοσύστατων εταιριών και γενικότερα την στοχοποίηση των επιχειρήσεων, σαν το πηγάδι που όποτε η κυβέρνηση χρειάζεται λεφτά να απευθύνεται σε αυτό.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως,  η διάσωση αυτής της χώρας θα γίνει, ψάχνοντας η κυβέρνηση συνεχώς ισοδύναμα μέσα σε ένα ΑΕΠ που είναι αποδεκατισμένο και μικραίνει κάθε μέρα που περνάει, χωρίς την προοπτική της ανάκαμψης.

Δεν μπορώ να καταλάβω τέλος πάντων πως, όλοι αυτοί που κυβερνούν δεν καταλαβαίνουν το γεγονός ότι, οι ανείσπρακτες οφειλές των πολιτών προς την εφορία  αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς όσο επιβαρύνεται με νέα μέτρα ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως, η χώρα αυτή θα σωθεί, όταν η κυβέρνηση  επιλέγει με τα λεφτά που προορίζονται για την πληρωμή των  οικογενειακών επιδομάτων, να πληρώσει την δόση του ΔΝΤ και να αφήνει εκτός τις πολύτεκνες και άπορες οικογένειες, όπως συνέβη αυτές τις μέρες.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ο δημόσιος υπάλληλος, να έχει περισσότερα δικαιώματα σε σχέση με τον ιδιωτικό υπάλληλο, όταν από τον μισθό του δεύτερου πληρώνεται ο πρώτος.   

Είναι πολλά τελικά που δεν μπορώ να καταλάβω, ούτε εγώ αλλά ούτε και αρκετός κόσμος που ασχολείται με νούμερα σε όλη του την ζωή και κάποια στιγμή ο Αλέξης και η παρέα του, πρέπει να μπουν στον κόπο να μας εξηγήσουν τα ανεξήγητα, γιατί και εμείς θα αναγκαστούμε αργά ή γρήγορα να τα εξηγήσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας.

Αλέξη δεν ξέρω τελικά τι είσαι, αλλά προς το παρόν σε έχω κατατάξει στην κατηγορία των τρανσφόρμερς, και σίγουρα δεν είσαι ο Όπτιμους Πραΐμ των Ότομποτς. Περισσότερο σε Ντισέπτικον μου φέρνεις και μάλιστα ο ρόλος του Μέγκατρον θα σου πήγαινε γάντι…


Ελπίζω η ταινία να επαληθευτεί και στην περίπτωσή σου….    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου