Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

18-1-2016. Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

Η μητέρα των μαχών!!

Κάπως έτσι θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την εβδομάδα που θα διανύσουμε, καθώς πρόκειται για την κρισιμότερη εβδομάδα ίσως και του τελευταίου χρόνου.

Είναι η εβδομάδα, μέσα στην οποία θα μας δείξει το χρηματιστήριο τις πραγματικές του διαθέσεις. Αν δηλαδή είναι διατεθειμένο να οδεύσει προς τις 480 μονάδες, στα χαμηλά του 2012 δηλαδή, ή θα κάνει την υπέρβαση και θα περάσει ξανά τις 600 μονάδες.
ΓΔ ημερήσιο.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι δύο πρώτες συνεδριάσεις πρέπει να μας δώσουν το χαμηλό, το οποίο μπορεί να είναι προσωρινά και κάτω από τις 550 μονάδες, αλλά τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις πρέπει να ξεκινήσει μια δυνατή αντίδραση προς τις 600 μονάδες. 

Το καλό σενάριο θέλει στην αντίδραση αυτή να έχουμε συμμάχους τους ξένους δείκτες, που και αυτοί με την σειράς τους θα βρουν σοβαρές στηρίξεις κατά τις επόμενες 2-3 μέρες. 

Το μαζικό ξεπούλημα που έγινε κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, τόσο στα βαριά χαρτιά, όσο κυρίως στους τραπεζικούς τίτλους, έχει χαρακτηριστικά sell off, σημάδι το οποίο ενισχύει το σενάριο της αντίδρασης.

Σε αντίθετη περίπτωση και βλέποντας ότι το μαζικό ξεπούλημα συνεχίζεται και μετά τις δύο πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας, τότε τα χαμηλά του 2012 θα είναι θέμα ημερών. 

Υπομονή και όλα θα ξεκαθαρίσουν σύντομα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου