Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

15-1-2016 Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

Όχι και τόσο καλή η εξέλιξη της σημερινής συνεδρίασης παρότι η αγορά μετά το μεσημέρι κατάφερε να μαζέψει κάποιες από τις απώλειες της.
ΓΔ ημερήσιο.
Η τεχνική εικόνα της αγοράς μετά και το σημερινό μαύρο κερί, επιδεινώθηκε αρκετά και για να αλλάξει προς το καλύτερο πρέπει η αγορά να απομακρυνθεί από την περιοχή του 550-560 μονάδων το συντομότερο δυνατό.

Για όσο χρονικό διάστημα η αγορά φλερτάρει με την περιοχή αυτή, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για πτωτική διάσπασή της, η οποία θα βάλει σε μεγάλες περιπέτειες το χρηματιστήριο, οδηγώντας το ΓΔ προς τα χαμηλά του 2012 και ίσως και χαμηλότερα.

Για τον λόγο αυτό, οι επόμενες συνεδριάσεις κρίνονται εξαιρετικά σημαντικές και η εξέλιξη τους, θα κρίνει κατά πολύ την μεσοπρόθεσμη τάση των μετοχών.

Το ιδανικό σενάριο για την δική μας χρηματαγορά και εφόσον δούμε κάποια ισορροπία και στα ξένα, θα ήταν να ξεκινήσει μια ανοδική κίνηση, αν είναι δυνατόν και από την αυριανή συνεδρίαση ακόμη.

Για το μόνο που πρέπει να είμαστε έτοιμοι πλέον είναι να ενεργοποιήσουμε το stop loss σε περίπτωση καθοδικής διάσπασης των 550 μονάδων.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου