Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

4-01-2106 Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

Με ένα εντυπωσιακό κλείσιμο στο ΓΔ, κυρίως λόγω καλλωπισμού κάποιων μετοχικών αξιών, έκλεισε η φετινή χρονιά, με τις ευχές όλων μας αυτή να ήταν η τελευταία δύσκολή και επίπονη χρονιά για όλο τον κόσμο.

Από άποψη επιδόσεων του ΓΔ αλλά και κάποιων μετοχών, θα ήταν καλύτερα να τηρήσουμε σιγή ιχθύος και να εστιάσουμε στην νέα χρονιά, ελπίζοντας να δούμε καλύτερες χρηματιστηριακές μέρες.

Τα σημάδια των τελευταίων 2 μηνών αφήνουν κάποιες καλές διαγραμματικές εντυπώσεις για την νέα χρονιά, αφήνοντας μάλιστα την υποψία για την καλύτερη χρηματιστηριακή σεζόν των τελευταίων χρόνων.

Βεβαίως το ρητό, μεγάλη μπουκιά φάε αλλά μεγάλη κουβέντα μην λέμε, ισχύει στην περίπτωση της χώρας μας, καθώς πάντα βρίσκεται κάτι να χαλάσει τις καλές προϋποθέσεις.

ΓΔ ημερήσιο.
Αν δούμε τώρα το παραπάνω γράφημα και ειδικότερα και μετά το κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης, φαίνεται καθαρά ότι ο ΓΔ θα δοκιμάσει μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται να προσεγγίσει την πάνω γραμμή κατάβασης στις 660 περίπου μονάδες.

Η διάσπαση του κμο των 30 ημερών αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της βραχυπρόθεσμης κίνησης. παρόλο που και αυτή την εβδομάδα δεν αναμένουμε ιδιαίτερη αύξηση του τζίρου συναλλαγών.
 Για τους long :  α) 660  β) 720 με στοπ το 600.

Για τους short :  α) 600  β)  560  με στοπ το 660.

Ουσιαστικότερα συμπεράσματα θα μπορούμε να εξάγουμε προς το τέλος της εβδομάδας, βλέποντας πως θα κυλήσουν οι πρώτες μέρες της εβδομάδας.  

Έως τότε εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, με υγεία για όλο τον κόσμο και πάντα να τολμάμε να κάνουμε αυτά που νιώθουμε!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου