Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

25-1-2016. Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

Το πρώτο σήμα δόθηκε επίσημα και με την λήξη της συνεδρίασης της Παρασκευής.
FTSE25 ημερήσιο

Η τελευταία τριπλέτα των κεριών, αφήνει καλές προϋποθέσεις για την εξέλιξη της πορείας του ΓΔ.

Όπως βλέπουμε και στο παραπάνω διάγραμμα, μετά την δυνατή πτωτική συνεδρίαση της Τετάρτης, ακολούθησε η μικρού εύρους συνεδρίαση της Πέμπτης κατά την οποία φάνηκαν οι πρώτες δυνάμεις των αγοραστών, για να ακολουθήσει η συνεδρίαση της Παρασκευής η οποία μας έδωσε και το πρώτο επίσημο αγοραστικό σήμα.

Ο παραπάνω σχηματισμός ανιχνεύεται κυρίως σε τοπικούς πυθμένες και μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας νέας ανοδικής κίνησης, την οποία όπως είχα σχολιάσει από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο περίμενα να εξελιχθεί από την Τρίτη και μετά.

Για να ενισχυθεί η ορμή του παραπάνω σχηματισμού, θα πρέπει οι δύο πρώτες μέρες της εβδομάδας να είναι όσο γίνεται περισσότερο θετικές, σημειώνοντας κλεισίματα τα οποία να είναι μεγάλης έντασης.

Ο στόχος για τον συγκεκριμένο δείκτη θα είναι, σε πρώτη φάση να απομακρυνθεί όσο γίνεται από τα χαμηλά του και σε δεύτερη φάση να προσεγγίσει ξανά την περιοχή των 160 - 165 μονάδων.

Οι ταλαντωτές ορμής, καθώς έχουν εισέλθει σε υπερπουλημένες ζώνες, εύκολα θα αποκτήσουν ανοδική κλίση στην περίπτωση θετικών συνεδριάσεων, βοηθώντας σημαντικά στην καλυτέρευση της τεχνικής εικόνας της αγοράς.

Στα θετικά νέα θα πρέπει να συμπεριλάβουμε την αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα της αξιολόγησης της Ελλάδας από την Standard and Poor's, καθώς επίσης και την θετική είδηση από τον Mario Draghi για επίσπευση των διαδικασιών για την αξιολόγηση της χώρας, έτσι ώστε να μπορεί να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Όλα δείχνουν ότι η ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να κρύβει και θετικές εκπλήξεις...

Άντε να δούμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου