Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Βγάλτε τις τράπεζες από το ταμπλό !!!

Μήπως τελικά αυτή είναι η λύση για το ελληνικό χρηματιστήριο;

Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτό που συμβαίνει με αυτές τις μετοχές. Μας έχουν τρελάνει στους μηδενισμούς.

Κάθε χρόνο μηδενίζουν μία φορά, με εξαίρεση τον τελευταίο χρόνο που προσπαθούν να μηδενίσουν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες.

Τελικά απ' ότι φαίνεται το βαρέλι που λέγεται Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είναι στην κυριολεξία χωρίς πάτο. Όλες οι τυμπανοκρουσίες των τελευταίων μηνών, που αφορούσαν την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, φαίνεται ότι ήταν αέρας κοπανιστός και απλά για άλλη μια φορά ο κοσμάκης πλήρωσε το χαβιάρι των τραπεζιτών.

Ήδη οι περισσότερες από τις τραπεζικές μετοχές, σε σχέση με τις τελευταίες αυξήσεις κεφαλαίου, έχουν χάσει πάνω από 30%, με κάποιες από αυτές να προσεγγίζουν το 50%. Και όλα αυτά μόλις ένα μήνα μετά το τέλος των επιτυχημένων αυξήσεων, για τις οποίες ήταν περήφανη η ελληνική τσίρκο-κυβέρνηση.

Για άλλη μια φορά, όσοι εμπιστεύθηκαν όλους αυτούς, βρέθηκαν με μεγάλες απώλειες στα χαρτοφυλάκια τους. Μέχρι και οι ίδιοι οι τραπεζικοί υπάλληλοι όχι μόνο έπεσαν θύματα της αναξιοπιστίας των εργοδοτών τους αγοράζοντας μετοχές για τους εαυτούς τους, αλλά οδήγησαν και πλήθος πελατών προς αυτή την κατεύθυνση, με αποτέλεσμα αυτές τις μέρες τα χαρτοφυλάκια αυτά να τείνουν προς το μηδέν.

Το χρηματιστήριο είναι η πραγματική αντανάκλαση της οικονομίας μιας χώρας. Όποιος πιστεύει το αντίθετο κάνει μεγάλο λάθος. Αυτό το ανελέητο σφυροκόπημα που συμβαίνει στο δικό μας αυτές τις μέρες, σίγουρα κρύβει κάτι το οποίο θα φανεί τους επόμενους μήνες και δεν έχει σχέση με την πτώση των διεθνών αγορών.

Μπορεί να είναι εκλογές; Μπορεί να είναι έξοδος από το ευρώ; Κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να είναι;  

Αν ελπίσουμε τουλάχιστον το 2016 να μην είναι τόσο χάλια όσο ήταν το 2015.

Αυτό και μόνο για αρχή θα ήταν κάτι θετικό..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου