Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

19-1-2015. Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

Άλλη μια συνεδρίαση που είχαν την τιμητική τους οι κατηφορίστες...

Οι τράπεζες για άλλη μια φορά μας έδειξαν τι σημαίνει να έχεις μετόχους ξένα funds, τα οποία λειτουργώντας εντελώς κερδοσκοπικά, μας δείχνουν τι μπορούν να κάνουν οι επαγγελματίες διαχειριστές προς όφελος των πελατών τους.

Για να περάσουμε τώρα και στα δικά μας, η σημερινή συνεδρίαση πιστοποίησε για άλλη μια φορά αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στον ΓΔ και ο οποίος όταν δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τα χαμηλά του, τότε μας έχει αποδείξει με μαθηματική ακρίβεια ότι αργά ή γρήγορα θα πάει σε νέο χαμηλό.

Έτσι και έγινε και στο δικό μας, με την σημερινή συνεδρίαση να μας δείχνει τον δρόμο για νέα χαμηλά, ή και προς τα χαμηλά του  2012, στην περιοχή των 470-480 μονάδων.

Αν μιλήσουμε βέβαια για τον FTSE25 θα δούμε ότι τα ιστορικά χαμηλά των 161 μονάδων διασπάστηκαν χτες και όπως χονδρικά μπορούμε να υπολογίσουμε κάθε φορά, η διάσπαση τους, οδηγεί σε ποσοστιαία πτώση της τάξεως του 10-15%, δηλαδή περίπου 20-25 μονάδες.
FTSE25  ημερήσιο.

Άρα λοιπόν στην περιοχή του 140 θα δούμε αν υπάρχουν αντίρροπες δυνάμεις ικανές να αναχαιτίσουν την στρατιά των πωλητών.

Όπως είχα αναφέρει και στο σχόλιο του σαββατοκύριακου, τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας που διανύουμε είναι πιθανό να δούμε τον τοπικό πυθμένα, κάτι το οποίο φάνηκε και σήμερα, καθώς μετά το μεσημέρι έγινε αισθητή η παρουσία των αγοραστών, ειδικότερα στους τραπεζικούς τίτλους.

Την περιοχή του 161 είναι πιθανό να την ακουμπήσουμε ξανά σύντομα και δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο αν αυτό πραγματοποιηθεί εντός δεκαημέρου.

Για τους τολμηρούς λοιπόν, η ιστορία έχει δείξει ότι ο τολμών νικά...

Βεβαίως αν δεν νικήσει, θα έχει πέσει τουλάχιστον μαχόμενος !!

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου