Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

18-1-2016. Σχόλιο DAX.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει στις ξένες αγορές.

Η κλίση που έχουν πάρει όλα τα διαγράμματα, είναι τόσο κατηφορική που αν δεν αντιστραφεί αρκετά σύντομα, θα μπούμε σε τεράστια προβλήματα μακροχρόνιας διάρκειας.

Κάτι τέτοιο παρατηρούμε και στο διάγραμμα του DAX, που φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας για τους αγοραστές.
DAX ημερήσιο

Η διάσπαση του υπό κατασκευή τριγώνου και η προσέγγιση της κρίσιμης ζώνης στήριξης στην περιοχή του 9300-9400 που αναφέρθηκα και στο προηγούμενο σχόλιο μου, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία πλέον για την ενδεχόμενη προσπάθεια στήριξης η οποία θα επιχειρηθεί την νέα εβδομάδα.

Τόσο ο στοχαστικός που έχει ήδη εισέλθει σε υπερπουλημένες ζώνες, όσο και ο RSI που βρίσκεται οριακά πριν την είσοδο του, μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι η νέα εβδομάδα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Ήδη από την αρχή του χρόνου, οι απώλειες έχουν φτάσει στο 13-14% και από αρχές Δεκεμβρίου προσεγγίζουν το 20% περίπου.

Το στοίχημα της εβδομάδας λοιπόν είναι σε πρώτη φάση η διακράτηση των 9300 μονάδων και στην συνέχεια η προσπάθεια επαναπροσέγγισης των 10,000 μονάδων.

Η πτωτική διάσπαση των 9,300 με διαδοχικά ημερήσια κλεισίματα κάτω από το όριο αυτό, θα ενεργοποιήσει αρκετές εντολές πωλήσεων που θα οδηγήσουν τον δείκτη, σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

Αυτό βέβαια θα το δούμε στην ώρα του, ελπίζοντας ότι η εβδομάδα που έρχεται θα είναι η εβδομάδα των αγοραστών!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου