Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

21-01-2016 Σχόλιο για DAX.

Το καταπληκτικό στο διάγραμμα του DAX είναι τα κενά ( gaps ) τα οποία αφήνει ανοικτά ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον τελευταίο μήνα.
DAX ημερήσιο.

Όπως βλέπουμε και στο παραπάνω διάγραμμα, από την αρχή του έτους ο γερμανικός δείκτης είχε αφήσει κενές δύο τιμές, στις οποίες πρόσθεσε άλλη μία μετά την χτεσινή συνεδρίαση.

Οι τιμές αυτές πρέπει κάποια στιγμή, σύμφωνα με τους κανόνες της τεχνικής ανάλυσης, να κλείσουν για να συνεχιστεί η κύρια τάση στην οποία βρίσκεται ο εκάστοτε δείκτης. Πολλές φορές βέβαια υποδηλώνουν και την δύναμη της κύριας τάσης, παρόλα αυτά όμως σε όλες τις περιπτώσεις, αυτά τα κενά πρέπει να κλείνουν.

Επίσης, σύμφωνα με προηγούμενο σχόλιο, είχαμε αναφερθεί στην σημασία της περιοχής 9300-9400 και την κρισιμότητα της σε περίπτωση που χαθεί.

Τα νούμερα αυτά κράτησαν κατά την χτεσινή συνεδρίαση και μένει να επιβεβαιωθούν και κατά τις επόμενες δύο.

Οι ταλαντωτές ορμής πλέον "φωνάζουν" για κάποιου είδους τεχνική αντίδραση, η οποία όσο περνούν οι μέρες έρχεται και πιο κοντά.

Όλα τα μάτια λοιπόν στραμμένα στις επόμενες 2 συνεδριάσεις οι οποίες πλέον έχουν αποκτήσει τεράστια κρισιμότητα για την περαιτέρω πορεία του γερμανικού δείκτη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου