Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

25-1-2016. Σχόλιο DAX.

Τελικά η ζώνη των 9300-9400 μονάδων έδειξε την δύναμη της.

Σύμφωνα με τα προηγούμενα σχόλια, η διάσπαση της παραπάνω ζώνης θα δημιουργούσε σοβαρότατες τεχνικές αναταράξεις, βάζοντας σε μεγάλους μπελάδες τον γερμανικό δείκτη.
DAX ημερήσιο.

Στο παραπάνω διάγραμμα φαίνεται καθαρά η επαναφορά του δείκτη πάνω από την μεγάλη γραμμή τάσης. Η παραμονή του πάνω από την γραμμή ανάβασης για τις επόμενες συνεδριάσεις, θα ήταν μια καλή εξέλιξη, όπως και το γεγονός ότι έκλεισε το ένα από τα τρία "κενά" ( gap ) που είχε μείνει ανοικτό.

Επόμενος στόχος, είναι η περιοχή των 10,000 μονάδων και ο μεσοπρόθεσμος στόχος προσεγγίζεται περίπου στις 10800, με χρονικό διάστημα επίτευξης περίπου τον ένα μήνα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα "κενά" που έχουν μείνει ανοικτά, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, πρέπει να κλείσουν, ακόμη και στην περίπτωση που ο συγκεκριμένος δείκτης συνεχίσει την πτωτική του πορεία.

Οι ταλαντωτές ορμής δίνουν τα πρώτα αγοραστικά σήματα, ενισχύοντας την υποψία μας για την επικείμενη μεσοπρόθεσμη αντίδραση, η οποία μπορεί να αναιρεθεί μόνο στην περίπτωση της πτωτικής διάσπασης των 9300 μονάδων.

Συνοψίζοντας θα μπορούσαμε να πούμε ότι, η συγκυρία που διαμορφώνεται μπορεί να δώσει ένα μικρό χρηματιστηριακό ράλι ανακούφισης, μετά τις μεγάλες απώλειες των τελευταίων εβδομάδων.

Ίσως ήρθε η ώρα, να γελάσουν οι αγοραστές λιγάκι...
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου