Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

11-3-2016 Σχόλιο ελληνικής αγοράς. ( ή ταν, ή ήταν )

ΓΔ ημερήσιο.
Το μυστικό σε μια ανοδική αγορά είναι να δημιουργεί ανά τακτά διαστήματα νέα υψηλά.

Για να δούμε λοιπόν συνέχιση της ανοδικής τάσης, θα πρέπει εντός των επόμενων ημερών να πάμε σε νέα υψηλά με ταυτόχρονη αύξηση του τζίρου συναλλαγών.

Ο στόχος για την σημερινή μέρα είναι ξεκάθαρος πλέον και περιγράφεται με κλείσιμο πάνω από τις 573 μονάδες.

Στην χτεσινή συνεδρίαση είδαμε τα νέα της ΕΚΤ να προεξοφλούνται πριν καν ανακοινωθούν, με τον ΓΔ να αναρριχάται όλο και υψηλότερα καθ' όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, κλείνοντας μάλιστα περίπου στο υψηλό της ημέρας.

Για την σημερινή συνεδρίαση δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, καθώς το ενδιαφέρον θα το μονοπωλήσει η ανακοίνωση από την Fitch, η οποία θα αφορά την αξιολόγηση της Ελλάδας και το ενδεχόμενο κάποιας αναβάθμισή της.

Το στοπάκι μας, όπως αναφέρω πολλές μέρες τώρα, το έχουμε ετοιμοπόλεμο στην πτωτική διάσπαση των 550 μονάδων. Αν υποθέσουμε ότι η διόρθωση που χρωστάει η αγορά έγινε προχτές, τότε πολύ σύντομα θα δούμε νούμερα πέριξ των 600 και πάνω μονάδων, καθώς το 550 θα αποτελεί πλέον μια καλή βάση για στήριξη.

Τώρα αν πάμε στην αντίθετη περίπτωση και το προχτεσινό δεν ήταν η διόρθωση που περίμενε η αγορά, τότε αρκετά σύντομα θα δούμε νέες πιέσεις στην αγορά.

Μεγάλη βαρύτητα για την άλλη εβδομάδα, πρέπει να δώσουμε  στο γεγονός ότι θα έχουμε την αναδιάρθρωση των δεικτών και την τριπλή λήξη των παραγώγων, γεγονότα που θα αυξήσουν κατακόρυφα την μεταβλητότητα της αγοράς.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου