Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

15-3-2016 Σχόλιο ελληνικής αγοράς ( Η ώρα κοντοζυγώνει )

Το βασικό στοιχείο για την συνέχεια του ανοδικού κύματος, όπως έχουμε αναφέρει τον τελευταίο καιρό, δεν έχει κάνει την εμφάνισή του στο βαθμό που πρέπει. Για άλλη μια συνεδρίαση, ο τζίρος συναλλαγών παρέμεινε σε υποτονικά επίπεδα.
ΓΔ 30min.
Με τέτοια νούμερα και στην περίπτωση που δεν υπάρξει μια αύξηση του που να είναι ικανή να οδηγήσει τις μετοχές σε υψηλότερα επίπεδα, τότε αρκετά γρήγορα θα δούμε το ταβάνι της αγοράς. 

Τα θετικά νέα είναι ανύπαρκτα και δυστυχώς κανένα καλό νέο δεν φαίνεται στον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, που να είναι ικανό να διατηρήσει την θετική ορμή της αγοράς.
Στο παραπάνω διάγραμμα βλέπουμε την προσπάθεια που κάνει η αγορά να ξεκολλήσει από την ζώνη των 550-560 μονάδων, τις τελευταίες μέρες. Η πτωτική διάσπαση των 550 μονάδων, θα επαναφέρει τις αρνητικές εντυπώσεις στην αγορά και σε συνδυασμό με τα σήματα πωλήσεων που δίνουν οι ταλαντωτές ορμής, ίσως δημιουργήσουν ένα κύμα πωλήσεων την εβδομάδα που θα έρθει.  

Και επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις κερδισμένος βγαίνει αυτός που έχει γρήγορα αντανακλαστικά, πρέπει να έχουμε το στοπάκι μας σε άμεση ισχύ.

Το καλό κλίμα που υπάρχει στις ξένες αγορές, είναι αρκετά δύσκολο να δώσει την απαραίτητη δύναμη για κάτι καλύτερο. Οριακά η αγορά να καταφέρει να προσεγγίσει την περιοχή των 600 μονάδων μόνο με την θετική επίδραση των ξένων χρηματιστηρίων.

Να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά την τριπλή λήξη των παραγώγων την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς και την αναδιάρθρωση των δεικτών, γεγονότα που αναμένεται να αυξήσουν την μεταβλητότητα στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Καλή εβδομάδα σε όλους..   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου