Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

3-3-2016 Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη κατά την χτεσινή συνεδρίαση και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Η πρώτης ζώνη αντίστασης που είχαμε ορίσει στα προηγούμενα μας σχόλια, παραβιάστηκε ανοδικά κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, παρά το γεγονός ότι το κλείσιμο του ΓΔ ήταν ακριβώς πάνω στην πτωτική γραμμή τάσης.
ΓΔ ημερήσιο

Από την σημερινή συνεδρίαση και μετά και προς το όριο των 550-555 μονάδων, θα πρέπει να δούμε αρκετές πιέσεις στην αγορά, από την συμπεριφορά και τον τζίρο της οποίας θα φανεί αν θα  υπάρξει νέο κύμα, πάνω από το όριο αυτό.

Ο τζίρος κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες και το ζητούμενο πλέον είναι η διατήρηση του στα επίπεδα πέριξ των 100 εκ.

Τις επόμενες 2-3 συνεδριάσεις θα ξεκαθαρίσουν τα χλωρά από τα ξερά, θα δούμε τις πραγματικές διαθέσεις των αγοραστών και αν επανέλθουν οι πωλητές με περισσότερο ζήλο.



To όριο των 553 μονάδων είναι ένα σημαντικό-σημαντικότατο- όριο, καθώς η υπέρβαση του και η διατήρηση του ΓΔ πάνω από αυτό, θα είναι η απαρχή της αντιστροφής της μεσοπρόθεσμης τάσης από πτωτική σε ανοδική.

Το μυστικό λοιπόν για καλύτερες μέρες είναι η υπέρβαση και κατοχύρωση σαν βάση των 553 μονάδων, σε επίπεδο μήνα.

Δεν ξεχνάμε το στοπάκι μας στις 500 μονάδες και για τους τολμηρούς η υπέρβαση των 550 μονάδων, θα μπορούν υπό την επίδραση καλών νέων να οδηγήσουν τον δείκτη κοντά στις 600 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου