Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

9-3-2016 Σχόλιο ελληνικής αγοράς (άντε να δούμε τι θα δούμε)..

Και το ανοδικό σερί συνεχίζεται, με τον ΓΔ να ξεπερνάει το ενδοσυνεδριακό σοκ και να τερματίζει τελικά με θετικό πρόσημο.

ΓΔ ημερήσιο
Στο παραπάνω διάγραμμα φαίνονται τα σημεία στόχους για τον ΓΔ, τα οποία είναι, καταρχήν ο ΚΜΟ των 100 ημερών στις 595 μονάδες και έπειτα η μεγάλη γραμμή κατάβασης στις 600 μονάδες.

Και τα δύο όρια αποτελούν σημαντικά επίπεδα για την μελλοντική μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη πορεία του χρηματιστηρίου, πριν την μητέρα των μαχών που είναι η διάσπαση του ΚΜΟ 200 ημερών στις 660 περίπου μονάδες.


Ο ΓΔ κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση να μείνει πάνω από την στήριξη των 553 μονάδων και το στοίχημα πλέον είναι, αν το συγκεκριμένο επίπεδο μετατραπεί σε βάση στήριξης. Αν δεν επιδεινωθεί το κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να δούμε την περιοχή των 600 μονάδων και μέσα στην εβδομάδα.

Βέβαια, όπως είπαμε και στο χτεσινό σχόλιο, το στοπάκι μας στις 553 μονάδες είναι σε ετοιμότητα κλεισίματος, με τον φόβο του γυρίσματος να είναι εφικτός ανά πάσα στιγμή.

Προβληματισμό αποτελεί η μεγάλη σκιά που έκανε στην χτεσινή συνεδρίαση το ημερήσιο κερί του ΓΔ, δείχνοντας ότι οι πωλητές μπορούν να εμφανιστούν χωρίς καμιά προειδοποίηση.

Η ανοδική διάσπαση της χτεσινής σκιάς, 573 μονάδες περίπου, θα ενισχύσει περισσότερο την ορμή της ανοδικής τάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου