Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

21-3-2016 Σχόλιο ελληνικής αγοράς ( Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί;; )

Και έξοδος από το κανάλι και πτωτική παραβίαση της κρίσιμης γραμμής στήριξης στις 553 μονάδες.
ΓΔ ημερήσιο.
Νομίζω ότι το παραπάνω διάγραμμα τα δείχνει όλα και τα λέει όλα,

Βρισκόμαστε στο σημείο στο οποίο η αγορά θα μας δείξει την πραγματική δυναμική της, στο σημείο που θα δούμε αν όντως υπάρχει αύριο στην ελληνική χρηματαγορά, στο σημείο που θα δούμε αν θα υπάρξει επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την κατρακύλα που έχει πάρει η ελληνική οικονομία.

Έχω αναφέρει πολλές φορές ότι το χρηματιστήριο κάθε χώρας είναι η αντανάκλαση της πραγματικής οικονομίας της, είναι ο καθρέπτης που μας δείχνει τα πράγματα όπως είναι, χωρίς μακιγιάζ και χωρίς μάσκες.

Ο δικός μας καθρέπτης, μας έχει δείξει, με βάση και το τελευταίο νεότερο χαμηλό που έγινε πριν από ένα μήνα περίπου, ότι κάθε πέρσι και καλύτερα και κάθε φέτος και χειρότερα. Είναι η ώρα λοιπόν που θα δούμε τις πραγματικές αντοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Αν ο ΓΔ αντιδράσει από τα επίπεδα αυτά, αυτό θα είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για ένα καλύτερο αύριο. Αν επίσης καταφέρουμε να κάνουμε τις 550 μονάδες μια στιβαρή βάση για τον επόμενο μήνα, αυτό θα ήταν εξίσου ένα σημαντικό σκαλοπάτι.

Αν όμως τίποτα από αυτά δεν ισχύσει και απλώς η τελευταία κίνηση που έγινε, είχε απλά κερδοσκοπικό χαρακτήρα που αφορούσε την υποβάθμιση και την αναδιάρθρωση των δεικτών, τότε τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα και το χρηματιστήριο θα ξαναμπεί σε νέα πτωτική δίνη.

Οι ταλαντωτές ορμής θέλουν ξεφούσκωμα, όπως αναφέρω μέρες τώρα και ένα πτωτικό κύμα μέχρι τις 510 μονάδες, δεν θα μας ανησυχήσει ιδιαίτερα, αλλά μέχρι εκεί όμως και ούτε βήμα παρακάτω.

Ας μην είμαστε όμως βιαστικοί, οι επόμενες δύο εβδομάδες θα μας δείξουν ένα μεγάλο μέρος της πραγματικότητας...

Καλή εβδομάδα σε όλους !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου