Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

16-3-2016 Σχόλιο ελληνικής αγοράς. ( Όλα τριγύρω αλλάζουνε και ο τζίρος ο ίδιος μένει... )

Χωρίς καμιά σημαντική αλλαγή στον τζίρο, κύλησε και η σημερινή συνεδρίαση, που παρότι μπορεί να προσέγγισε τα 100 εκ. ευρώ περίπου, τα 70 έγιναν από τους 4 τραπεζικούς τίτλους. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το 95% του συνολικού τζίρου πραγματοποιήθηκε από 10 μετοχές.

ΓΔ ημερήσιο.
 Στο παραπάνω διάγραμμα βλέπουμε την πορεία που έχει χαράξει ο ΓΔ, εντός του ανοδικού καναλιού και την ολιγοήμερη συσσώρευση που πραγματοποίησε στην περιοχή των 550 μονάδων. Η σημερινή συνεδρίαση χάρισε στην αγορά ένα αρκετά καλό κλείσιμο, σημειώνοντας νέο βραχυπρόθεσμο υψηλό, χαράζοντας τον δρόμο προς τις 600 μονάδες, όπως είχαμε αναφέρει και στο χτεσινό μας σχόλιο.

Η αγορά κινείται πλέον στους ρυθμούς της Παρασκευής, όπου εκτός της αναδιάρθρωσης των δεικτών που θα ακολουθήσει, υπάρχει και η λήξη των τρίμηνων παραγώγων. Για τους λόγους αυτούς, οποιαδήποτε αύξηση της μεταβλητότητας θα μπορεί να συνοδευτεί και από ακραίες μεταβολές στον ΓΔ.

Το στοπάκι μας πλέον έχει γίνει κυλιόμενο και ισοδυναμεί με την πτωτική διάσπαση του ανοδικού καναλιού, ή για κάποιους πιο τολμηρούς θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ εφόσον η αγορά χάσει τις 550 μονάδες.

Ο κοντινός στόχος της αγοράς είναι το 600, με τον αμέσως επόμενο να βρίσκεται πάνω στον  ΚΜΟ 200 ημερών και να αποτελεί το υπέρτατο όριο για το τέλος της κίνησης αυτής, στις 650-660 μονάδες περίπου.

Για την συνεδρίαση που ακολουθεί το 590 θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου