Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

7-3-2016 Σχόλιο ελληνικής αγοράς.

Δεύτερο συνεχόμενο κλείσιμο πάνω από το 550 και μένει να δούμε αν θα τριτώσει το καλό ή αν ετοιμάζονται κάποιοι να μας παίξουν τάπα.
ΓΔ 30min.

Στο παραπάνω διάγραμμα φαίνεται το σημείο όπου θα δοθεί η αυριανή μάχη για το έπαθλο των 600 μονάδων. Προβληματισμός το αρκετά υψηλό ενδοσυνεδριακό που έγινε την Παρασκευή και το οποίο μας εξηγεί καθαρά την αντεπίθεση που μπορεί να υπάρξει από τους πωλητές.

Βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι εκείνο, στο οποίο οι αγοραστές πρέπει να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη και να αποδείξουν ότι μπορούν να οδηγήσουν το μαγαζί σε υψηλότερα επίπεδα. Ένας τζίρος στα επίπεδα των 100 εκ. είναι ικανός να μας βγάλει από την ζώνη των 550-560 μονάδων. Εννοείται βέβαια σε ανοδική συνεδρίαση, γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο σε πτωτική, θα είναι μεγάλο βαρίδι.

Στόχος λοιπόν για την αυριανή συνεδρίαση, η ανοδική παραβίαση της ζώνης 550-560 σε επίπεδο κλεισίματος.

Σε αντίθετη περίπτωση και σε αυριανή αδυναμία της αγοράς, η μείωση θέσεων κατά τουλάχιστον 50%, θα ήταν μια κίνηση παραπάνω από λογική, με επανείσοδο στην αγορά στο πρώτο κλείσιμο πάνω από τις 560 μονάδες.

Να υπενθυμίσουμε για τους ταλαντωτές ορμής ότι, η είσοδός τους σε υπερπουλημένες περιοχές αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη της πορείας του ΓΔ.

Γενικότερα, θα μπορούσα να πούμε αυτό που έχουμε επαναλάβει αρκετές φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα, ότι ένα αυτοκίνητο για να βγει την ανηφόρα θα πρέπει να σπαταλήσει περισσότερο καύσιμο από αυτό που χρειάζεται για να κατέβει την ίδια ανηφόρα.

Όλο το μυστικό λοιπόν κρύβεται στην περαιτέρω αύξηση του τζίρου και αυτό θα περιμένουμε να δούμε τις επόμενες μέρες.

Καλή εβδομάδα σε όλους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου