Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

22-3-2016 Σχόλιο ελληνικής αγοράς ( Η μαυρίλα έρχεται;; )

Πολύ κακή εξέλιξη είχε η σημερινή συνεδρίαση, καθώς το χτύπημα στο 550 και το γύρισμα της αγοράς δεν ήταν και ότι καλύτερο. Ειδικότερα το κλείσιμο, στο χαμηλό περίπου της ημέρας, αφήνει μικρά περιθώρια για θετική εξέλιξη στην αυριανή συνεδρίαση.
ΓΔ ημερήσιο.
Ο ΓΔ, ήδη έχει σκιαγραφήσει τέσσερα μαύρα κεριά τις τελευταίες αντίστοιχες συνεδριάσεις, γεγονός το οποίο αν συνδυαστεί με την έξοδο του από το ανοδικό κανάλι και την πτωτική διάσπαση των 554 μονάδων, δημιουργεί ένα μείγμα άκρως πτωτικό.

Στο χτεσινό σχόλιο αναφέρθηκα για την περιοχή των 510-515 μονάδων και την σημαντικότητα αυτής της περιοχής, καθώς μέχρι το επίπεδο αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι εντός του προβλεπόμενου εύρους διόρθωσης.


Σημαντική εξέλιξη στο διορθωτικό κύμα θα παίξουν αφενός τα νέα που θα υπάρξουν από την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και αφετέρου η αύξηση του τζίρου συναλλαγών.

Οι ταλαντωτές ορμής επιβεβαίωσαν το σήμα πώλησης και έχουν ήδη αποκτήσει πτωτική κλίση δείχνοντας ξεκάθαρα ότι το διορθωτικό κύμα έχει ξεκινήσει.

Όλα δείχνουν ότι η επανείσοδος μας στην αγορά πρέπει να πληρεί διάφορες προϋποθέσεις, αλλά μια είναι η σημαντική. Να μπορέσει ο ΓΔ να κινηθεί ανοδικά και να μείνει πάνω από την σημαντική ζώνη των 550-560 μονάδων.

Έως τότε, καλά είναι να μείνουμε απλά θεατές, γιατί όπως λέει και το φιλαράκι μου ο περιπτεράς..

- Προσοχή, βγήκαν πάλι  τα φαντάσματα-   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου