Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ας αρχίσει το γλέντι......

Ακούγοντας τον Υπουργό οικονομικών , Ευκλείδη Τσακαλώτο, να μιλάει στην βουλή ένιωσα τρομερή συγκίνηση,  από την άνεση του λόγου του.

 Μιλούσε με τέτοια ταχύτητα και με τέτοια καθαρότητα στην ομιλία του και στην διαχείριση της ελληνικής γλώσσας που δεν το πίστευα.

 Ήταν σαν να άκουγα εκείνο το ρομποτάκι, από την  ταινία   “ Ο πόλεμος των άστρων  “ , να προσπαθεί να εξηγήσει σε σπαστά ελληνοαγγλικά , ότι πρέπει να τελειώσει σήμερα η ιστορία με την συμφωνία, έτσι ώστε αύριο να πάει με “ κάτι “ στο γιούρογκρουπ,  διαφορετικά δεν θα έχει κάτι να τους πει. 

 Μέσα στα πολλά  που είπε, είναι και το συμπέρασμα στο οποίο έφτασε μετά από τον καταιγισμό των πλεονεκτημάτων της συμφωνίας , λέγοντας  ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας, το χρέος τους είναι να πείσουν τον κόσμο, πόσο καλή είναι η συμφωνία, έτσι ώστε να αρχίσει ο κόσμος να  « ξοδεύει ξανά ».   

 Δηλαδή, τόσο καιρό ο κόσμος δεν ξοδεύει γιατί δεν υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές....

 Μάλιστα Κε Ευκλείδη, έχετε απόλυτο δίκιο και βάσει αυτού του συμπεράσματος, θα πρέπει  η κυβέρνηση να προετοιμαστεί, αλλά και να προετοιμάσει,  όλα τα εμπορικά καταστήματα  να δεχτούν τον πακτωλό των χρημάτων που θα ξοδευτούν από την ερχόμενη εβδομάδα και μετά…..


Πάντως να ξέρετε Κε υπουργέ οικονομικών, εγώ ένα κεράκι στην Παναγία θα σας το ανάψω, διότι  πράγματι η περίπτωση σας είναι βαριάς μορφής…..

2 σχόλια:

  1. Ωστόσο μέσα στην τόση ευφράδεια λόγου... ο Τσακαλώτος χρησιμοποιήσε ψες βράδυ στη Βουλή... την λέξη "στοχοπροσήλωση"!!!! Αυτό το "στοχοπροσήλωση" στην συμφωνία που είπε ο Τσακαλώτος, πρέπει να πιάνει και για γκόμενες.. δεν δικαιολογείται αλλιώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή