Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Της Δευτέρας το "κάγκελο"....

Χτες ζήσαμε μια δραματική χρηματιστηριακά μέρα, με όλους τους δείκτες στα χρηματιστήρια, να έχουν βυθιστεί βαθιά στα κόκκινα. Από την μια άκρη του κόσμου μέχρι την άλλη, είδαμε να καταρρέουν τα χρηματιστήρια, με τις μεγαλύτερες πτώσεις να σημειώνονται στην Κίνα και φυσικά στο δικό μας. Μάλιστα το ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με την μεγαλύτερη πτώση, με πάνω από 10% και στην συνέχεια μας ακολούθησε το Πεκίνο, με κλείσιμο σήμερα το πρωί κοντά στο -8%.
Γενικός Δείκτης


Στο παραπάνω γράφημα φαίνεται καθαρά ότι πλέον ο στόχος του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι τα χαμηλά του 2012 ( 480 μονάδες ), και ίσως λίγο χαμηλότερα ακόμη. Στο ενδιάμεσο, η περιοχή κοντά στο 550-560, ίσως αποτελέσει ένα βραχυπρόθεσμο σημείο στήριξης.

Εκεί που μπορούμε να δούμε πλέον μια πιο γρήγορη αντίδραση, είναι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με κύριο άξονα τον Γερμανικό DAX,
DAX
 και τους ταλαντωτές αυτών να έχουν, να έχουν μπει πλέον σε υπερπουλημένες ζώνες, όπως φαίνεται και στο παραπάνω διάγραμμα, ψάχνοντας να αντιδράσουν απεγνωσμένα..

Το μόνο σίγουρο είναι, και εκεί χρειάζεται η μεγάλη προσοχή, ότι οι αγορές έχοντας κάνει μια τεράστια βουτιά, θα ψάξουν τρόπο να αντιδράσουν. Όμως τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει, τα πρώτα σημάδια μιας παγκόσμιας επιβράδυνσης έχουν φανεί στον ορίζοντα, και μέχρι να ξαναβρούν οι αγορές τα στέρεα πατήματα τους, η μεταβλητότητα θα αυξηθεί, με αύξηση και του αντίστοιχου ρίσκου.....

Προσοχή λοιπόν, και ο χρόνος θα μας δείξει τι έρχεται....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου