Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Αντίδραση ή αλλαγή τάσης;;;;

Εύλογη η χτεσινή αντίδραση στις ευρωπαϊκές και στις αμερικάνικες αγορές μετά το παρατεταμένο σφυροκόπημα.
DAX

 Όπως βλέπουμε και στο παραπάνω διάγραμμα, ο DAX στην ουσία έκλεισε το πτωτικό χάσμα που είχε ανοίξει. Αυτό που μένει να δούμε τις επόμενες μέρες, είναι, αν θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και οι σχηματισμοί αντιστροφής, έτσι ώστε να πάμε σε μια πιο ουσιαστική αντίδραση.

Προσοχή, επειδή η πτώση ήταν αρκετά βάρβαρη, και ίσως ήταν το πρώτο κύμα, θα πρέπει στις επόμενες συνεδριάσεις, καταρχήν να μην πάμε σε νέα χαμηλά και στην συνέχεια να κατοχυρωθούν κάποια επίπεδα αρκετά υψηλότερα ( π.χ πάνω από 10.900) ώστε να ελπίζουμε σε αντιστροφή της τάσης. Ειδάλλως, ίσως έχει ξεκινήσει, ένα μεσοπρόθεσμο πτωτικό κύμα, την εξέλιξη του οποίου θα την μελετήσουμε στις επόμενες συνεδριάσεις.

Όσον αφορά το ελληνικό χρηματιστήριο, τα λόγια είναι περιττά, ζούμε την έξαρση της μεταβλητότητας,
ΓΔ
και όπως βλέπουμε και στο παραπάνω διάγραμμα, η κρίσιμη περιοχή για τον ΓΔ είναι η περιοχή του 590. Το χτεσινό βίαιο τίναγμα της αγοράς, ήταν απόρροια των έντονων πιέσεων που δέχτηκε η αγορά κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, και δεν μπορούμε να εξάγουμε γόνιμα συμπεράσματα.

Για να έχει συνέχεια η αγορά θα πρέπει να κατοχυρωθούν σε πρώτη φάση οι 590 μονάδες, και στην συνέχεια να μιλήσουμε για το επίπεδο των 650-660 μονάδων.

Στην παρούσα φάση το stop μας, είναι το 590...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου