Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Οι διεθνείς αγορές και το τεράστιο sell off.

Μετά από 6 χρόνια χρηματιστηριακής ευφορίας  στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, αυτό που βλέπουμε τον τελευταίο μήνα, σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί απλώς αποκόμιση κερδών.

Οι ξένοι δείκτες, ο ένας μετά τον άλλο, χάνουν καίρια σημεία στήριξης, με την πλειοψηφία τους, την προηγούμενη εβδομάδα να διασπούν σημαντικούς κινητούς μέσους όρους, όπως είναι ο κινητός μέσος των 200 ημερών. 

Με τα σημάδια της επιβράδυνσης να είναι πλέον ορατά στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, την Κίνα, οι επενδυτές προχωρούν σε εντατικές ρευστοποιήσεις, προς αποφυγή μεγαλύτερων ζημιών.

Το αμερικάνικο αργό διαπραγματεύεται κοντά στα 38,90 δολάρια, δείχνοντας και αυτό με την σειρά του ότι η παγκόσμια ζήτηση σε καύσιμα, επιβραδύνεται αρκετά.

Στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, ο ΓΔ χάνει αυτήν την στιγμή πάνω από 8,5% και βρίσκεται στις 580 μονάδες, 100 μόλις μονάδες υψηλότερα από τα ιστορικά χαμηλά που είχε σημειώσει αρχές Ιουνίου του 2012.

Οι μεγάλες χαμένες και την σημερινή συνεδρίαση είναι οι τραπεζικές μετοχές, που στην πλειοψηφία τους είναι στο -20%, με την Εθνική στο 0,37, την Άλφα στο 0,07 όπως και την Πειραιώς, και την Eurobank στο 0,035. 

Μια από τις χειρότερες μέρες στην παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά και αυτό που μένει να δούμε είναι, αν θα καταφέρουν οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες να σταματήσουν αυτήν την κατρακύλα ή απλώς ξεκινάει ένας νέος οικονομικός κύκλος ύφεσης.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου