Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ο Τζί(φ)ρας, οι εκλογές και η μεγάλη πλάκα.

Οδεύοντας ολοταχώς προς την 3η εκλογική αναμέτρηση για φέτος, ο κακόμοιρος ο κοσμάκης έχει χάσει πια τα αυγά και τα πασχάλια διότι ξέρει ότι η εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα έχει τελικά μετατραπεί σε μια μεγάλη πλάκα.

Μας περνάνε πια για τόσο βλάκες, που θεωρούν ότι το να κλείσουν τις Σκουριές μια μέρα πριν την προκήρυξη της νέας εκλογικής αναμέτρησης, θα τσιμπήσουμε το  δόλωμα και θα ξεχάσουμε ότι πριν 2 μήνες, η ίδια η κυβέρνηση ήταν υπέρμαχη στην διατήρηση του εργοταξίου, για να μην δημιουργήσουν αύξηση της ανεργίας.

Μπορεί άραγε ο κοσμάκης να ξεχάσει το άδειασμα που του έγινε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο ο Τζί(φ)ρας το αποκωδικοποίησε όπως τον βόλευε.

Ο μικρός Τζί(φ)ρας, πιστεύει ότι ο λαός στον επόμενο μήνα θα ξεχάσει την νέα φοροκαταιγίδα που υπέγραψε πριν από μερικές μέρες, επισπεύδοντας τις εκλογές, για να μην προλάβουν όλοι οι φόροι να εφαρμοστούν και να περαστούν στα ΑΦΜ.

Πιστεύει επίσης, ότι μέσα από την εκλογική διαδικασία, θα πάρει την Θεία Κοινωνία, ώστε να συνεχίσει το Θεάρεστο έργο του (απ΄ότι θυμάμαι είναι άθεος).

Βεβαίως υπάρχει και το άλλο το σενάριο ( το οποίο κατά την γνώμη μου είναι και το επικρατέστερο). να χρησιμοποιήσει αυτήν την διαδικασία για να δραπετεύσει από την θέση του πρωθυπουργού, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα περισώσει όσο μπορεί την πολιτική του κατάρρευση.

Νομίζω ότι έχει καταλάβει ότι οδήγησε την Ελλάδα στον ύφαλο, και προσπαθεί να την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια πριν βουλιάξει το πλοίο. Θεωρεί ότι αν μείνει για λίγο στο παρασκήνιο ( βλέπε Κωστάκη Καραμανλή), ο κόσμος θα ξεχάσει και θα του δοθεί στο μέλλον μια δεύτερη ευκαιρία.

Η μεγάλη πλάκα όμως, θα είναι ο κόσμος να τον τιμωρήσει και να τον ξανακάνει πρωθυπουργό, έτσι ώστε να μην μπορεί να κρυφτεί πουθενά και όλα τα δεινά που θα βρουν τους Έλληνες τα επόμενα 3 χρόνια, να τα επωμιστεί εξ ολοκλήρου, τελειώνοντας με αυτόν τον τρόπο, άδοξα, η πολιτική του καριέρα.

Για φανταστείτε το λίγο, δεν θα είχε τρομερή πλάκα.......

Υ.Γ :

Προσέξτε το αυτό το τελευταίο, γιατί καμιά φορά οι πλάκες μπορεί να εξελιχθούν σε τρομακτικούς εφιάλτες....

1 σχόλιο:

  1. Ο ΣΟΦΟΣ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ) ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΟΙ
    ΑΡΑ ΝΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΔΩΣΗ ΠΛΑΚΑς ΦΙΛΕ ΧΩΡΙΚΕ
    Υ.Γ. ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή