Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Η καλύτερη τιμωρία είναι η « καρέκλα του πρωθυπουργού».

Λοιπόν, το νέο μνημόνιο είναι πλέον γεγονός για την Ελλάδα με το σύνολο των Ευρωπαίων να πανηγυρίζουν, επειδή η Ελλάδα υπέκυψε στον ωμό εκβιασμό της αλληλέγγυας ευρωπαϊκής κοινότητας.

Η  πρωθυπουργάρα μας  μετά από 6 μήνες διαπραγματεύσεων τελικά υπέγραψε τόσες απαιτήσεις, που ούτε οι ‘ίδιοι οι ξένοι δεν μπορούσαν να το πιστέψουν..

Σαν ένας άλλος ΠαπανδρεοΒενιζελοΣαμαράς, αλλά σε μια καλύτερη έκδοσή τους, κατάφερε να σπάσει τα ρεκόρ και να φτάσει το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, στα 86 δις ευρώ. Δηλαδή κατάφερε να δανειστούμε ξανά, περίπου το 25% του υφιστάμενου χρέους μας.

Τα αποτελέσματα αλλά και τα ανταλλάγματα αυτού του μυθικού δανείου, σε σχέση βέβαια με την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, θα τα νιώσουμε όλοι στο πετσί μας τους επόμενους μήνες.  

Το θέμα τώρα είναι άλλο. Το κατά πόσο θέλει να μείνει στην εξουσία ο Αλέξης, ή θα προτιμήσει να πάει σε πρόωρες εκλογές και να πηδήξει από το καράβι πριν αυτό βουλιάξει αύτανδρο;

Διότι Αλέξη, τώρα έτσι που τα έκανες θα πρέπει να μείνεις και να υποστείς τις συνέπειες και όχι να προσπαθήσεις να το σκάσεις μέσα από την εκλογική διαδικασία. Αν το σχέδιο σου, λέμε τώρα, που έχεις, έχει λογική, τότε εφάρμοσε το και δείξε στο λαό ότι πράγματι ενδιαφέρεσαι για την αξιοπρέπεια του.

Βέβαια, αν υποψιαστούμε ότι δεν είχες κανένα σχέδιο, και έτρεξες σε ένα αγώνα αυτοκινήτων, με αυτοκίνητο χωρίς φρένα, τότε η οργή του λαού θα ξεσπάσει επάνω σου με τόση ορμή, που ούτε τα απάτσι του Πανούλη, θα προλάβουν να σε φυγαδεύσουν. Θα είσαι ο πρώτος πρωθυπουργός νεαρής ηλικίας, που θα εξαφανιστεί στα βάθη των απύθμενων πολιτικών θαλασσών..


Γι΄ αυτό λοιπόν Αλέξη Τσίπρα, η καλύτερη τιμωρία που μπορείς να υποστείς, είναι η καρέκλα του πρωθυπουργού, και όπως λέει και η αρχαία ελληνική έκφραση  :  αὐτοῦ γὰρ καὶ Ῥόδος καὶ πήδημα, ή όπως λέμε εμείς οι νεότεροι  « Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου