Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, ή μορφοκλασματικά σύνολα ( Fractal )..

Με τον όρο Fractal, εννοούμε γεωμετρικά σχήματα που η δομή τους επαναλαμβάνεται σε ολοένα μικρότερες ή μεγαλύτερες κλίμακες, δηλαδή εμφανίζουν αυτό-ομοιότητα υπό αλλαγή κλίμακας. Το φράκταλ είναι ένα "μαγικό σχέδιο", του οποίου αν κόψουμε ένα κομμάτι του και το μεγεθύνουμε, θα συνεχίσει να παρουσιάζει ένα μοτίβο με μερική ή ολική επανάληψη του αρχικού σχεδίου.

Κάτι ανάλογο παρουσιάζεται και στην πολιτική ιστορία του τόπου μας κατά τα τελευταία 30-40 χρόνια.

Πολλά πολιτικά κινήματα αποτελούν το αρχικό μοτίβο, των οποίων αν κόψουμε ένα κομμάτι και το μεγεθύνουμε, τότε ως διά μαγείας εμφανίζεται ένα νέο κίνημα το οποίο έχει απειροελάχιστες διαφορές με το αρχικό.

Από το πρωτοποριακό σύνθημα : λεφτά υπάρχουν, φτάσαμε στο : θα παίζουμε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές, και απ ότι φαίνεται πάμε για να : μπουκάρουμε στο νομισματοκοπείο και να κόψουμε όσο χρήμα χρειάζεται…..

Το μοτίβο όλων των παραπάνω συνθημάτων περικλείει την εξεύρεση χρημάτων που δεν μπορούσαν να βρουν οι προηγούμενοι, και το μοτίβο αυτό καθοδηγεί την σκέψη των ψηφοφόρων να ρίξουν την ψήφο τους στην σωστή κάλπη.

Νομίζω πλέον ότι ο καθένας μας πρέπει να σκεφτεί την διάδοχη γενιά, και να αφήσουμε στην άκρη, όλες αυτές τις γραφικές καρικατούρες που αναβιώνουν μέσα από το τραγικό παρελθόν.

Και οι ίδιοι οι πολιτική αρχηγοί πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν μετατραπεί σε φράκταλ, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στην απόλυτη καταστροφή, μέσα από την επανάληψη της βλακείας που διαιωνίζουν…

Η Ελλάδα έχει φτάσει στον γκρεμό και πρέπει να αλλάξει πορεία πριν να είναι πολύ αργά. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι ιθύνοντες του τόπου, είναι να προσπαθήσουν να βρουν το νέο μοτίβο που θα αντιστρέψει την πορεία, και το οποίο όσες φορές και να το κόψουν, θα φέρνει το ίδιο αποτέλεσμα…

Δεν μας νοιάζει ποιος θα είναι αυτός, αν θα είναι ένας ή αν θα είναι πολλοί, αν θα είναι το ευρώ ή η δραχμή ή το δολάριο, αν θα είναι πράσινος, ή κόκκινος ή μπλε..

Το μόνο που μας νοιάζει και πάνω σε αυτό πρέπει να προσπαθήσετε και να προσπαθήσουμε όλοι,  είναι να βρεθεί το μοτίβο…..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου