Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ο Λάφας, ο Φω(ς)τόπουλος και το νομισματοκοπείο..

Το νέο αντιμνημονιακό κόμμα, Λαϊκή Ενότητα είναι πλέον γεγονός, με 25 βουλευτές που αποχώρησαν από τον Σύριζα, να αποτελούν τον βασικό κορμό του νέου εγχειρήματος.

Ο βασικός σχεδιασμός, και το στρατηγικό πλάνο γύρω από τον οποίο θα αναπτυχθεί το νέο αυτό κόμμα, δεν έχουν αποσαφηνιστεί και πως θα μπορούσαν άλλωστε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.  

Αυτό που με ξένισε με το καλημέρα, είναι η άμεση προσκόλληση στην Λαϊκή Ενότητα, του αρχισυνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου.

Κε Λάφα, αν θυμάμαι καλά, τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης Τσίπρα,  εσείς, σαν υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ήσασταν αυτός που έδωσε στους υπαλλήλους της ΔΕΗ, το ποσό των 6 ευρώ καθημερινά, για καφέ και σάντουιτς( εγώ ένα καφέ και ένα σάντουιτς μέχρι 3,5 ευρώ πληρώνω).

Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι για ένα υπάλληλο της ΔΕΗ, με κατώτερο μισθό τουλάχιστον 900€, να μπορεί να πίνει το καφεδάκι και το σαντουϊτσάκι του, στο διάλειμμα της εργασίας του (λέμε τώρα), στην υγεία των υπόλοιπων κορόιδων;;;

 Γιατί να μην μπορεί να το πίνει και ο ιδιωτικός υπάλληλος των 450€, που δουλεύει πάνω από 10 ώρες την ημέρα, ή ο μακροχρόνια άνεργος που δεν έχει ούτε ψωμί να πάρει;;;

Αν έχετε στο μυαλό σας, ότι θα μπουκάρετε στο νομισματοκοπείο, θα βάλετε τις μηχανές μπροστά ( όπως εσείς είπατε ), για να ταΐζετε όλους αυτούς που χρόνια τρώνε με χρυσά κουτάλια είσαστε γελασμένος.

Αν έχετε στο μυαλό σας ότι θα πεθάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ( όσοι έχουν απομείνει ακόμα δηλαδή), για να ζήσουν πλουσιοπάροχα οι δημόσιοι υπάλληλοι τύπου Φωτόπουλου, τότε μην κάνετε τον κόπο να ξεκινήσετε καθόλου.

Είναι χρέος σας και ιερό καθήκον σας, για να μπορέσει η παράταξή σας, να πείσει τον Έλληνα πολίτη, να ανοίξει την πόρτα σε άλλες μικρότερες αντιμνημονιακές παρατάξεις και με ταπεινότητα και μετριοφροσύνη να καθίσετε στο τραπέζι του διαλόγου και να βρείτε την κοινή συνισταμένη που θα σας οδηγήσει στην δημιουργία ενός πολιτικού φορέα που όντως θα αντικατοπτρίζει τις πεποιθήσεις του Λαού.

Φροντίστε να είστε ξεκάθαροι στο σχεδιασμό της πολιτικής σας γραμμής και πάνω απ΄ όλα φροντίστε να αφουγκράζεστε την κοινωνία, η οποία γίνεται σοφότερη μέρα με την μέρα,  μέσα από τις κακουχίες που αντιμετωπίζει  πλέον..

Θέλει αρκετό κόπο και μεγάλο αγώνα, μετά το ακριβό μάθημα που πήρε ο λαός από τον Τσίπρα, να μπορέσει να σας πιστέψει και να σας ακολουθήσει.

Γιατί όπως είπε και ο αείμνηστος Ψαρονίκος ( Νίκος Ξυλούρης), θα πρέπει σε αυτήν την χώρα :
«που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα ,ήσυχα κι απλά, έτσι, να λέμε πια, την σκάφη, σκάφη, και τα σύκα, σύκα».
Γιατί το όχι είναι ΌΧΙ, και όχι, ναι….

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου