Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ο πρώτη φορά «αριστερός διαμελισμός» του Χρηματιστηρίου.

Δυστυχώς Κε Τσίπρα, αποτύχατε παντελώς.

Η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση, με την βοήθεια όλων των υπολειμμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατάφερε μέσα σε 6 μήνες να δημιουργήσει ένα τεράστιο μπάχαλο στην Ελληνική οικονομία, το οποίο κάθε μέρα που περνάει χειροτερεύει και πάει.

Το αποκορύφωμα πλέον είναι, ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές, με αρκετά ανοιχτά μέτωπα να διαλύουν κάθε μέρα που περνάει, την εσωτερική οικονομία της χώρας.
   
Ένα κομμάτι από αυτά, είναι και το χρηματιστήριο, το οποίο μετά το πλήγμα των capital controls και την άνιση μεταχείριση μεταξύ των ξένων και των Ελλήνων επενδυτών, καταρρέει κάθε μέρα.

Είναι ανέντιμο, και άξιο απορίας, πως το επέτρεψε ο Τσίπρας και το παρεάκι του, να μπορούν οι ξένοι κερδοσκόποι να ασελγούν στην ελληνική χρηματαγορά χωρίς κανόνες, σε αντίθεση με τους Έλληνες επενδυτές, που έχοντας στηρίξει επανειλημμένα  στο παρελθόν, τόσο τις τράπεζες, όσο και τις εγχώριες εταιρίες που έχουν αφήσει ακόμη την έδρα τους στην Ελλάδα, να μην έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες προσβάσεις.

Είναι απαράδεκτο για μια φιλολαϊκή κυβέρνηση ( λέμε τώρα), να μην κρατάει τις ελληνικές κερδοφόρες εταιρίες, όπως τα αεροδρόμια, αλλά να τα νοικιάζει στους ξένους για 50 χρόνια, με αντίτιμο όσα είναι τα κέρδη τους για μια 3ετία.

Όλοι γνωρίζουν ότι η αντανάκλαση της ελληνικής οικονομίας στην Ευρώπη είναι το χρηματιστήριο της. Πως λοιπόν, μπορεί μια οικονομία να προοδεύει, όταν τα χρηματιστήριο της βιώνει τέτοιους περιορισμούς, όσους δεν έχει βιώσει από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και μετά;  Πως θα μπορέσουν οι έλληνες επενδυτές και υφιστάμενοι μέτοχοι, να βοηθήσουν και να στηρίξουν τις υγιείς επιχειρήσεις τους, όταν δεν τους δίνεται το δικαίωμα να μπορούν να κάνουν αγορές μετοχών χωρίς όριο αλλά μόνο μέχρι ενός συγκεκριμένου και μηδαμινού ποσού;

Αντί λοιπόν, κύριοι της Ελληνικής Κυβέρνησης, να κάνετε τα πάντα να βοηθήστε αυτές τις εταιρίες, τις εξωθείτε προς την μετανάστευση και την μεταφορά των εδρών τους στο εξωτερικό.

Για άλλη μια φορά μπράβο σας, για το φοβερό έργο που επιτελέσατε, στο σύντομο χρονικό διάστημα που σας δόθηκε το τιμόνι της ηγεσίας.

Αλλά όπως καταλάβατε και από το δημοψήφισμα, ο κόσμος δεν ξεχνά.


Άλλωστε οι εκλογές πλέον είναι κοντά….        




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου