Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ο μυθικός «Προμηθέας» Αλέξης και οι γυπαετοί…

Έτσι παρομοίασε τον εαυτό του ο Αλέξης, σε στενό κύκλο συνεργατών του.

 Όπως είπε, ένοιωθε σαν  τον Προμηθέα Δεσμώτη, που αλυσοδεμένος όπως ήταν του έτρωγαν κάθε μέρα το συκώτι οι γυπαετοί. Στην συγκεκριμένοι περίπτωση, τον ρόλο των γυπαετών τον παίζει ο Λάφας και η Ζωή.

Ο Προμηθέας, ο πραγματικός, τιμωρήθηκε γιατί έκλεψε από τον Ήφαιστο την φωτιά, δίνοντας την στους ανθρώπους για να τους βοηθήσει, διδάσκοντας τους παράλληλα  τέχνες και επιστήμες. Πήγε κόντρα στους θεούς, κάνοντας συμμαχία με τους θνητούς, ξέροντας ότι την ανυπακοή αυτή θα την πληρώσει με τον χειρότερο τρόπο.

Στην περίπτωση του δικού μας Δεσμώτη Αλέξη, ο οποίος συμμαχώντας με τους «Θεούς» της Ευρώπης, όχι μόνο δεν βοήθησε τον λαό που τον στήριξε και τον έβαλε στον θρόνο του, αλλά τον οδήγησε και στην μεγαλύτερη τιμωρία από την γέννηση των μνημονίων, στηρίζοντας πλέον με όλες του τις δυνάμεις το Ευρωπαϊκό Λόμπι.

Την φωτιά που κουβαλούσε τόσο καιρό, για να την φέρει στην Ελλάδα, και να ζωντανέψει ξανά η αισιοδοξία για τον κακόμοιρο θνητό, την πέταξε τελικά πάνω στα αποκαΐδια των προηγούμενων, αποτελειώνοντας και τις τελευταίες ελπίδες που είχε  τούτος ο λαός για ανάκαμψη.

Φίλε Αλέξη έχεις μπλέξει τα μπούτια σου, ανάμεσα στους θρύλους της μυθολογίας, και στους σύγχρονους θεούς των οικονομικών αγορών, τύπου Σόιμπλε, Μέρκελ και λοιπόν αποβρασμάτων, με τους οποίους πας να συμμαχήσεις… 

Είναι κρίμα Αλέξη να φέρεσαι έτσι στον λαό που πίστεψε σε σένα. 

Αν θέλεις να γίνεις ημίθεος και να σε λατρέψει ξανά ο κόσμος, πρέπει να συμμαχήσεις μαζί του και να κάνεις στην άκρη όλους αυτούς που σε οδηγούν σε καταστάσεις δεξιών ιδεών.

Στις 20 Φεβρουαρίου, υπόγραψες με τους Ευρωπαίους να μην μπορεί η Ελλάδα να παίρνει  μονομερείς αποφάσεις, και τώρα μας λες ότι η υπογραφή του μνημονίου είναι στην ουσία ένας πολιτικός ελιγμός, τον οποίο θα χρησιμοποιήσεις για να περάσεις νομοσχέδια για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και την αύξηση της επιχειρηματικότητας.

Μα πως θα το κάνεις, όταν σύμφωνα με την 20η Φλεβάρη δεν μπορείς να κάνεις οτιδήποτε, αν δεν εγκριθεί από τους ξένους;;;

Φίλε Αλέξη, σε ένα πόλεμο θα είσαι ή με τον ένα ή με τον άλλο, Δεν μπορεί να είσαι και με τις δύο πλευρές.

Αποφάσισε και πες μας…..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου