Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Βαγγέλας, το Φοφίκο και ότι πάρει το «ποτάμι»…

Στήθος ή μπούτι;

Φιλοσοφικό ερώτημα που ρωτήθηκε ο Κος Μεϊμαράκης  πριν από πολλά χρόνια.

Τελικά ο Βαγγέλας, με μια αφοπλιστική απάντηση σαν γνήσιος πολιτικός, είπε ότι, ωραίο να ‘ναι και ότι να ‘ναι.

Ο ίδιος Βαγγέλης Μεϊμαράκης καλείται πλέον να πάρει στα χέρια του την διακυβέρνηση του κράτους μας, και είτε μόνος του, είτε με παρέα να οδηγήσει την Ελλάδα στην σωτηρία.

Σαν άξιος συνεχιστής του ακροδεξιού Σαμαρά, ο οποίος ποδοπατώντας την λαϊκή μάζα, στα 2,5 χρόνια που βρέθηκε στο τιμόνι της εξουσίας, συναντήθηκε πρώτα με τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ ( συγνώμη Γιούνκερ ήθελα να πω ), και στην συνέχεια άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία, με κεντρικό σύνθημα, όχι στην φορολόγηση των αγροτών, και όχι στην αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Στον αντίποδα, το άλλο πολιτικό στρατόπεδο, με αρχηγό το Φοφίκο ( για όσους θυμούνται παλαιότερα, αυτό το αραιότατο σνακ), θα συμπλεύσει με ένα κομμάτι της ΔΗΜΑΡ, γιατί το άλλο κομμάτι θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Φώφη λοιπόν, θέλει να δημιουργήσει τον τρίτο προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης, που τόσο λείπει από αυτήν την χώρα, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ είναι η «Κεντροαριστερά της λογικής» που « εκφράζει το ριζοσπαστικό Κέντρο, το Δημοκρατικό Σοσιαλισμό και την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία». 

Όλα τα ‘χε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε. Έτσι και η Φώφη, όπου φυσάει ο άνεμος πάω και δεν μπορεί, κάπου θα κολλήσω.

Σαν τον τρίτο της παρέας, τον Θεοδωράκη, ο οποίος στις τελευταίες του εξαγγελίες, έκανε αντιγραφή τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Παλιού Τσίπρα, διατυπώνοντας προτάσεις, σε μια σειρά ζητημάτων, όπως : όχι νέοι φόροι,  καμιά σύνταξη από την βουλή, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, ενιαία αρχή προμηθειών κτλ κτλ..

Το μικρό φιλοευρωπαϊκό  Μπομπολάκι, βλέπει ότι πάνε να τον αφήσουν στην απέξω, και προσπαθεί με κάθε τρόπο να γαντζωθεί σε ένα πιθανό σχηματισμό, δηλώνοντας ότι είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για όλους, να υπογράψει ότι του δώσουν και γενικότερα προσπαθεί να είναι το παιδί του « yes boss ».

Μέχρι και το απόβρασμα των κεντρώων,  ο Β.Λεβέντης, δηλώνει ευθαρσώς ότι θα μας βγάλει από τα μνημόνια, μέσα σε 2 μήνες, μόνο με τις γνωριμίες που έχει στην Ευρώπη. 

Εκπληκτικός ο τυπάκος αυτός, το μόνο που δεν μας είπε είναι ότι θα φέρει και τον Μπάρακ να μιλήσει σε καμιά συγκέντρωση του…

Δυστυχώς έχουμε βρει τον μπελά μας με όλους αυτούς τους μυστήριους τύπους, οι οποίοι έχουν σαν μοναδική τους έγνοια, την καρέκλα της συγκυβέρνησης.

Γιατί δυστυχώς εκεί το πάνε το πράμα, χωρίς να εξαιρώ τον Αλέξη, και άσχετα με τα αποτελέσματα των εκλογών, η Ελλάδα τα επόμενα 3 τουλάχιστον χρόνια θα κυβερνηθεί από ένα μείγμα πολιτικών του παρελθόντος, οι οποίοι το μόνο τους μέλημα θα είναι η σωστή διεκπεραίωση του τεράστιου αυτού μνημονίου.


Η ταχύτητα με την οποία άλλωστε γίνονται οι εκλογές, το αποδεικνύει περίτρανα..

Υ.Γ : 

Όπως καταλαβαίνετε, τελικά δεν έχει σημασία τι ψηφίζεις, αφού όλοι το ίδιο πράγμα είναι.  Το σημαντικό είναι να τους το υπενθυμίζουμε συνεχώς, ψάχνοντας για νέα πρόσωπα ίσως και σε μικρότερα κόμματα, τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν καμιά παρουσία στα ΜΜΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου