Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Αν ήταν για μπουζούκια θα τρέχατε όλοι, έτσι;;

Πρώτο τραπέζι πίστα στα μπουζούκια, θα ήταν όλοι αυτοί που έμειναν στα σπίτια τους και στην ασφάλεια του καναπέ τους, αν αντί για να πάνε να ψηφίσουν, τους έδιναν μια πρόσκληση για τα μπουζούκια.

Περίπου 4.000.000 ψηφοφόροι απαξίωσαν την διαδικασία των εκλογών και προτίμησαν να αφήσουν την τύχη της χώρας αλλά και την τύχη των ίδιων και των παιδιών τους, στον κάθε ανεγκέφαλο και κρατικοδίαιτο ακόλουθο των μεγάλων πολιτικών ηγετών που έχουμε σε αυτήν τη χώρα.

775.000 περισσότεροι ψηφοφόροι σε σχέση με την προηγούμενη πολιτική αναμέτρηση, βολεύτηκαν στην άρνηση της κοινωνικής τους ευθύνης πιστεύοντας ότι έτσι θα τιμωρήσουν το πολιτικό σύστημα για την κατάντια στην οποία έχουν οδηγηθεί. 

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι έφτασαν στο σημείο να το διαλαλούν δεξιά και αριστερά βγάζοντας ‘ σέλφις ‘  και ποστάροντας ακατάπαυστα τι έκαναν εκείνη την ημέρα.

Πολίτες αυτού του τόπου συνέλθετε, γιατί σε λίγο καιρό θα φτάσουν στο σημείο να μας πουν ότι δεν χρειαζόμαστε την εκλογική διαδικασία πλέον και όλες οι αποφάσεις του τόπου μας θα λαμβάνονται από ένα υπερυπουργείο, κατά Σόιμπλε μεριά.

Η πολιτική δυσαρέσκεια μπορεί να εκφραστεί και με άλλους τρόπους πέραν της αποχής. Μπορεί να εκφραστεί με την μεγαλύτερη διασπορά του αριθμού των πολιτικών κομμάτων και με την είσοδο νέων ανθρώπων στα πολιτικά έδρανα.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας χρειάζεται ανανέωση. Χρειάζεται νέους ηγέτες που να έχουν νέες ιδέες, που θα περάσουν της ζωή τους εργαζόμενοι πάνω σε αυτές και όχι νέους αρχηγούς που δουλεύουν για το εγώ τους. 

Δεν χρειάζεται όλους αυτούς τους επαγγελματίες πολιτικούς τσαρλατάνους που βρίσκονται στα κυβερνητικά έδρανα τα τελευταία 30 χρόνια, και μεταφέρουν την πολιτική τους κληρονομιά από την μια γενιά στην άλλη, μεταλαμπαδεύοντας την κατάργηση της αξιοκρατίας και του πολιτισμού.

Δεν χρειάζεται ανθρώπους, όπως τον Λεβέντη, ο οποίος αποκαλεί τους άνεργους και τους άστεγους, λυσσασμένα σκυλιά, λιγούρηδες της Ευρώπης και πεινάλες που μισούν όλους τους υπόλοιπους.

Δεν χρειάζεται όλους αυτούς, που έχουν γλυτώσει την φυλακή, με την θέσπιση του νόμου περί ασυλίας βουλευτών, όταν σε άλλες χώρες με υποδεέστερο σύνταγμα σε σχέση με το δικό μας, θα ήταν στα πιο βαθιά μπουντρούμια.

Αυτούς τους νέους ηγέτες μόνο ο λαός μπορεί να βρει και να τους φέρει στην επιφάνεια. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει όλοι να προσφέρουμε την γνώμη και την γνώση μας, όποτε κι αν αυτό μας ζητηθεί.. 

Η δύναμη της  χώρας μας είναι ο λαός της.

Αρκεί όλοι μαζί να το πιστέψουμε..

Υ. Γ :

Οι αδυναμίες είναι ανθρώπινες και οι τύψεις επίσης.

Κρατήστε το αυτό, γιατί οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι μακριά…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου