Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Μαυρίστε τους, όπως μας έχουν μαυρίσει την ψυχή…

Τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές και τα όρνια της πολίτικης διαφθοράς του τόπου μας, έχουν αρχίσει να κάνουν ξανά κύκλους πάνω από τα υποψήφια θύματα τους.

Είναι τραγικό πραγματικά, να βλέπεις τα κόμματα να ανασύρουν πολιτικά λείψανα του παρελθόντος και να τα ρίχνουν ξανά στον στίβο μάχης της πολιτικής, μόνο και μόνο για να κερδίσουν μερικούς ψήφους.

Καθημερινά βλέπουμε την κατάντια των Ελλήνων βουλευτών, να ξεκατινιάζονται στη κυριολεξία σε όσα περισσότερα τηλεοπτικά παράθυρα μπορούν να προλάβουν μέσα στο 24ώρο. Η ποιότητα του λόγου τους δείχνει ολοφάνερα και το ποιόν τους, μετατρέποντας πολλές φορές τις συζητήσεις σε καυγάδες, που ούτε στα μπουρδέλα δεν ακούς.

Πως άλλωστε μπορούμε να πιστέψουμε και να υποστηρίξουμε ανθρώπους, οι οποίοι άλλα σου λένε τον ένα χρόνο και άλλα κάνουν τον άλλο; Πως μπορούμε να πιστέψουμε ανθρώπους που υπό την προστασία που τους παρέχει το βουλευτικό αξίωμα, οποιεσδήποτε κατηγορίες εις βάρος τους μένουν στα αζήτητα;

Η σοφή παροιμία, μια φορά κλέφτης πάντα κλέφτης, πρέπει να την έχουμε κορνίζα στα σπίτια μας, για να μας υπενθυμίζει όλη μέρα, κάθε μέρα τα πολιτικά λάθη του παρελθόντος.

Οι εκλογές είναι κοντά και όλοι πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Ευθύνη είναι η ψήφος, ευθύνη είναι και η αποχή από τις κάλπες.  Ποια είναι η μεγαλύτερη ευθύνη, είναι κάτι που πρέπει να το σκεφτούμε όλοι, αρκετά.  

Επίσης πρέπει να σκεφτούμε και το γεγονός, ότι με τους ίδιους συνέχεια δουλειά δεν γίνεται. Οι ίδιες πολιτικές οικογένειες και οι αυλικοί τους, 40 χρόνια τώρα έχουν διαλύσει τον τόπο μας.  Έχουν ρουφήξει το μεδούλι του κακόμοιρου Έλληνα και του έχουν μαυρίσει την ψυχή.

Μήπως είναι ώρα να τους μαυρίσουμε και εμείς;

Μήπως είναι ώρα να δούμε παρακάτω την λίστα των πολιτικών κομμάτων, ξεφεύγοντας από τα 5-6 πρώτα που βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από τα τηλεκατευθυνόμενα ΜΜΕ;

Μήπως είναι η ώρα να μπουν στην βουλή κόμματα τα οποία να περιλαμβάνουν απλούς πολίτες και όχι 2ης και 3ης γενιάς επαγγελματίες πολιτικούς;

Την ευθύνη την έχουμε εμείς και είναι η ώρα που πρέπει να μιλήσει ο λαός. Γιατί πάντα να θυμάστε, ότι ο λαός έχει δώσει την λύση σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας.


Μήπως έχει έρθει η ώρα να την ξαναδώσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου