Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Καλημέρα σοφέ Έλληνα… Είσαι εδώ;;

Τελικά τα προσωπεία έπεσαν για άλλη μια φορά και το παλιό ΠΑΣΟΚ ξεπήδησε μέσα από το νέο ΣΥΡΙΖΑ.

Σαν να μην άλλαξε μια μέρα από τις εκλογές του Ιανουαρίου, σαν να μην έγινε τίποτα στην Ελλάδα, απλώς κοιμηθήκαμε και ξυπνήσαμε σήμερα το πρωί, με μια από τα ίδια.

Ο Έλληνας φρόντισε να μην πάρει καμιά ευθύνη στις χτεσινές εκλογές, με ένα εκατομμύριο παραπάνω ψηφοφόρους να πηγαίνουν για φραπέ( συγνώμη, φρέντο ήθελα να πω )  την χτεσινή μέρα και να αφήνουν την τύχη των παιδιών τους στους κομματικούς ακόλουθους αυτού του τόπου.

Η αποχή έφτασε στα 4.300.000 ψηφοφόρους, με την υπερηφάνεια αυτών να ξεχειλίζει, καθώς επιδεκτικά και περιφρονητικά διατυμπάνιζαν τις προηγούμενες μέρες την άρνηση τους να πάνε στην κάλπη.

«Πρέπει να πάμε την αποχή στο 60%», μου έλεγαν τις προηγούμενες μέρες αρκετοί γνωστοί μου.

Μάταια προσπαθούσα να τους αποδείξω, επιστρατεύοντας ακόμη και  μαθηματικούς τύπους, ότι απέχοντας από τις εκλογές, στρώνεις τον δρόμο στην διαπλοκή και στην ρεμούλα να αναπτυχθεί.

Είναι τραγικά λυπηρό να αφήνεις την τύχη των παιδιών σου, στα χέρια αυτών που την δύσκολή ώρα θα κοιτάξουν μόνο το ατομικό τους συμφέρον και όχι το κοινωνικό σύνολο.

 Είναι τραγικά δύσκολο να βλέπεις ότι στην βουλή μπήκε ο Λεβέντης, από την στιγμή που μέχρι πριν από λίγο καιρό, αποκαλούσε την πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων, λυσσασμένα σκυλιά, λιγούρηδες της Ευρώπης, πεινασμένους και ένα σωρό άλλους ντροπιαστικούς χαρακτηρισμούς.

Δυστυχώς ο Έλληνας έχει χάσει την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του παρελθόντος. Έχει χάσει όλες τις ηθικές του αξίες, στον βωμό του ρουσφετιού και της ελεημοσύνης του μισθουλάκου του.  

Δεν τον ενδιαφέρει που το μέλλον του παιδιού του στην Ελλάδα καταστρέφεται, αρχής γενομένης με τη δραματική μείωση στις δαπάνες της παιδείας, που από τα 8 δις του 2009 έχουμε φτάσει στα 4,3 δις του 2015 και οδεύουμε ολοταχώς προς τα 3 δις του τριετούς  μνημονίου μέχρι το 2018.

Δεν τον ενδιαφέρει που οι ελλείψεις στην παιδεία φτάνουν τις 25.000 σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  

Ή μήπως νομίζουν ότι θα τα πάρουν στην Σχολή Χιλλ με 7.000 ευρώ το χρόνο από το προνήπιο;;

Δεν τον ενδιαφέρει που στο νέο μνημόνιο θα καταργηθεί ακόμη και το άσυλο της πρώτης κατοικίας και θα δούμε ίδια φαινόμενα όπως στην Ισπανία και την Πορτογαλία που πετάνε τον κόσμο στην κυριολεξία στο δρόμο.

Ή μήπως νομίζει ότι δεν θα το πάθει αυτός, αλλά ο διπλανός του;

Δεν τον ενδιαφέρει που για 3η φορά τα τελευταία 6 χρόνια θα ξαναπληρώσει την χρεοκοπία των τραπεζών, πληρώνοντας στην ουσία τα κόκκινα δάνεια του διαπλεκόμενου και πελατειακού κράτους, των κοτζαμπάσηδων Ελλήνων επιχειρηματιών, εθνικοποιώντας την χασούρα και μεταφέροντας την στον λαό, μέσω της ασύστολης και καταιγιστικής φορολόγησης.

Κοντά στα 13 δις είναι το μάρμαρο που θα κληθεί να πληρώσει ο Έλληνας μέχρι τέλος του χρόνου. Δηλαδή 1300 ευρώ περίπου το άτομο. Κάντε τον λογαριασμό, ο καθένας για την οικογένεια του.

Έλληνα, μην ζεις πια στην σιγουριά της ελλιπής ενημέρωσης και του καναπέ. Ασχολήσου, μάθε, διάβασε, συζήτησε, αλλά μη πέφτεις σε λήθαργο.

Ξύπνα, η αποχή δεν είναι τιμωρία προς τους άλλους, είναι τιμωρία προς τα παιδιά σου. Είναι τιμωρία προς τον τόπο σου και τιμωρία προς την ιστορία σου.   

Η Ελλάδα μας δεν πρέπει να γίνει προτεκτοράτο της Ευρώπης.

Η Ελλάδα μας πρέπει να μείνει στα παιδιά μας.

" Άιντε θύμα άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο, ας ξυπνήσεις  μονομιάς θα ΄ρθει ανάποδα ο ντουνιάς…."

Υ.Γ :

Το θέμα είναι ότι δεν το βλέπω να ‘ρχεται…


  


   

2 σχόλια: