Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Τους πήρε όλους στο 'ποτάμι'.. και τους σήκωσε… και τους έριξε στην θάλασσα…

Ένα δάκρυ κύλισε από την άκρη του ματιού μου, όταν βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών. Καθώς έβλεπα τα νούμερα να περνάνε από την οθόνη κοκάλωσα όταν είδα τον ‘ποταμό’ να μπαίνει οριακά στην βουλή.

Ξαφνικά άλλο ένα δάκρυ κύλισε από την άκρη του άλλου ματιού μου.  Τότε άκουσα την αγριοφωνάρα του φίλου μου να μου λέει :

Μήτσο, οι πασέτες θα καούν!!! 

Τελικά έκανα την μεγάλη διαπίστωση…

Τα δάκρυα ήταν από τους καπνούς της ψησταριάς και όχι από τα αποτελέσματα που έβλεπα στην τηλεόραση.  

Ίσως το μοναδικό πράγμα από τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας που μου έδωσε μια μικρή ελπίδα για το μέλλον, ήταν το ξεκίνημα της απαλοιφής του ποταμιού από το πολιτικό τοπίο.

Το μικρό μπομπολάκι και η παρέα του πήραν τον πρώτο ψιλοπούλο και ελπίζω και τον ολοκληρωτικό τις επόμενες εκλογές. Άντε τώρα να ξεχειμωνιάσεις χωρίς την Λυμπεράκη να σουλατσάρει στα κανάλια και χωρίς τον Νίκο Ορφανό να τραβάει σέλφι  μέσα στην βουλή και να το παίζει μετρ της πολιτικής σκηνής.

Τον τελευταίο ειδικά τον συμπαθούσα αρκετά σαν ηθοποιό. Στο ‘ Μπαμπά μην τρέχεις ‘  ήταν όλα τα λεφτά. Αλλά τι να κάνουμε, κανείς τέλειος….

Ο τηλεοπτικός Σταύρος έφαγε μια δυνατή σφαλιάρα, χάνοντας περίπου το 40% των ψηφοφόρων του,  παραμένοντας να τον στηρίζουν οι υπάλληλοι του αφεντικού του στην ουσία.

Ο άλλοτε διαλαλών προς όλες τις κατευθύνσεις, ‘ Υπογράψτε ότι να ‘ναι και φέρτε ότι συμφωνία σας δώσουν ‘, ο πολιτικός σύμμαχός του Σούλτς και ο υπέρμαχος των ανέργων (δεν θα ξεχάσω στην εκπομπή του Χατζηνικολάου που είχε απαντήσει  σε έναν νεαρό άνεργο λέγοντας : τι τον θες εσύ το μισθό, εσύ δεν έχεις  ανάγκη, γιατί αν σου δώσουν χρήματα θα τα ξοδέψεις ), πήρε ένα γενναίο μάθημα, που ελπίζω να λειτουργήσει και σαν παραδειγματισμός για τους υπόλοιπους.

Ήταν τόσο μεγάλη η έπαρση που είχε,  με την βοήθεια βέβαια του μέγκα τσάνελ και τον υπολοίπων καναλιών, που θεωρούσε ο Σταύρος ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα κάτω του 10% θα ήταν μη αποδεκτό. Μιλάμε για τέτοιο επίπεδο!!!

Άντε Σταύρο και στην επόμενη με το καλό, να ξεκουμπιστείς μια και καλή.

Άντε και σύντομα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου